Новините на фокус
Home » КЛЮКАРНИК » Ето защо Катя и Здравко от РИТОН никога не станаха родители
Ето защо Катя и Здравко от РИТОН никога не станаха родители

Ето защо Катя и Здравко от РИТОН никога не станаха родители

За Катя и Здравко от „Ритон“ сцената е всичко – храм, емоции, общуване и сбъднати мечти. Може би затова двамата не се решават през годините да станат родители.

„Много сме различни със Здравко, но сме еднакво работливи и амбициозни да правим добра музика“, казва Катя от дует „Ритон“.

Певицата разкри, че винаги след концерт двамата и правят разбор на представянето си. Винаги наблюдават реакцията на публиката и след това наместват репертоара си за следващия концерт.

„Винаги правим нещо ново на следващия концерт. Изключително много държим на мнението на публиката и й даваме това, което очакват от нас“ – категорична е певицата.

„Да усетиш реакцията на хората по време на концерт – това е най-важното. В един момент се усетихме, че новите ни песни са около 80 процента, за сметка на старите ни хитове“ – допълва Здравко.

За него сцената е храм, който е всичко за него. В този храм човек добива опита и щастието. Новото видео на дуета е създадено по повод първия учебен ден. Нарича се „На учителя с“…

Катя и Здравко от РИТОН„С любов, разбира се“, смее се Катя.

Текстът е на Драго Драганов, а музиката е на Стефан Димитров

„Училището, където снимахме е най-голямото на Балканите. Това е 78-мо училище в Банкя и е построено по всички съвременни стандарти“ – заяви Здравко.

Катя и Здравко бяха категорични, че професията трябва да бъде на първо място, за да успееш. Лишения се приемат много по-лесно, когато го правиш в името на музиката.

„Важното за нас е, че тичаме в една посока“ – казва мъжката половина от дуета.

Катя и Здравко нееднократно са споделяли, че десетки пъти във времето са искали да опитат от щастието да бъдат родители, но споделят, че‚ „понякога Господ си знае работата“.

През годините това беше тема табу за двойката, която предпочиташе да подминава с мълчание въпросите за дете. За първи път двамата си позволиха да повдигнат завесата за интимната си тайна след „ВИП Брадър“, където участваха преди години.

Изпълнителите бяха принудени да се защитят от нападките на Кичка Бодурова. Тогава Здравко бе категоричен, че не са избрали да останат без наследници по собствена воля, а след предупреждение на Ванга. Която им предрекла, че ако си направят бебе, ще се разделят.

„Това са пълни глупости, дори не сме ходили при Ванга, не сме я виждали никога. Децата са Божа работа. Нямаме с Катя наследници, защото просто така са се стекли обстоятелствата. Всеки човек си има карма и всеки си има предначертан път. Никой няма право да ни съди и да ни напада по този въпрос!“, заяви преди години изпълнителят, който е известен, че често си мени мнението и истината за него има няколко лица, пише „Хотарена“.

Певците са един от примерите за здраво семейство в родния шоубизнес и са заедно рекордно дълго за светска двойка – над 45 години. Имат куп постижения на естрадната сцена, а колегите им не спират да пресмятат колко милиона кътат, тъй като са едни от най-богатите в бранша. Напук на всичко това обаче двамата не са познали най-голямото щастие – да държат в ръцете си собствена рожба. Спекулациите по темата в годините са доста и слухове относно причините да не създадат потомство варират.

Според едни от колегите им Катя умишлено не искала деца, за да не прекъсва кариерата си и да не разваля фигурата си, както и бюста си с огромен размер, благодарение на който става популярна и отвъд музиката. Подаръкът от природата също й носи огромни приходи през годините, тъй като е рекламно лице на известни марки бельо, а неведнъж се снима и за еротични мъжки издания.

„Катя винаги е казвала, че ако беше забременяла, бюстът й щеше да се развали и да се налага да го намалява. Особено на младини това й се струвало немислимо, тъй като тогава пластичните операции не са били достъпни както сега. С днешна дата тя вече има няколко корекции на бюста, който е повдиган, както и на лицето. Затова физиономията й изглежда съвсем различна. Доста е суетна и затова не е искала да става майка”, коментират колежки на ритонката.

Други приближени на дуета обаче са категорични, че двамата имали биологични проблеми и затова не могли да станат родители.

Според близки техни приятели те още в края на 80-те години търсили медицинска помощ. Дори издействали от партията разрешение да се консултират със специалисти по ин витро в Германия, но и чуждестранните лекари не могли да ги направят родители. Оказва се обаче, че това не е никак случайно и в това Катя се убеждава няколко години по-късно.

В началото на 90-те двамата търсят контакт с прочутата пророчица от Рупите – Ванга. Целта им е отново същата – да се опитат да станат родители, разкриват от обкръжението им. Ванга обаче попарва желанието им и нещо повече – завинаги ги отказва от мечтата да имат наследник. Пророчицата, която обичайно избягва да прави страховити предсказания за личния живот на хората, не скрила от Катя и Здравко, че не им е писано да станат родители.

„Казала им, че ако упорстват да вървят срещу написаното от Бог, не само ще се разделят, но и ще пострадат. Катя била много разстроена и се зарекла да послуша съвета на Ванга. Заради злокобното предсказание на пророчицата повече не се решават да пробват ин витро”, обясняват запознати с драмата им колеги. Силната половинка на дуета не бил толкова убеден, че трябва да слушат Ванга, но певицата се уплашила и заявила, че няма да пренебрегне забраната й.

В годините след това двамата вземат решение да подпомагат деца без родители, които живеят в домове, и започват да отделят част от приходите си. Според техни колеги Катя и Здравко били едни от най-щедрите дарители у нас и помогнали на много даровити деца да развият таланта си и да се устроят в живота.

Всичко това обаче двамата правели напълно безкористно и изрично настоявали да останат в анонимност, за да не бъдат обвинени, че си правят реклама с изпадналите в беда хлапета. В началото често прибирали по Коледа и за големи празници част от дечицата в луксозната си къща в Банкя. После обаче прекратили и тази практика, тъй като сметнали, че е твърде жестоко да дават напразни илюзии на изстрадалите малчугани. На осиновяване пък не се решили, защото били твърде заети с пътуванията, а и това щяло да им попречи да дават средства за повече деца накуп в домовете.

Твоят коментар

About Тодор Тодоров

Какво мислите?