Home » ЗА ДАМИТЕ » Ето защо котката първа трябва да влезе в новия ви дом:
Ето защо котката първа трябва да влезе в новия ви дом:

Ето защо котката първа трябва да влезе в новия ви дом:

Котките са просто необходими за вашия нов дом, защото дори не подозирате на какво са способни!

Десетилетия наред хората са вярвали, че котката трябва да влезе първа в нов дом. Тази традиция се формира с причина, защото има няколко обяснения защо котка се допуска първо в къщата.

Много хора вярват, че котките имат много фини сетива, така че могат да улавят положителни и отрицателни вибрации в къщата. Именно, по поведението на четириногия обитател, хората разбрали каква енергия цари в новия им дом.

За много от нас преместването в нов апартамент или къща е стресиращо. Особено тревожно е за хората, които вярват в зли духове или брауни. Тогава повечето започват да се чудят кой пръв да влезе в нова къща. И тогава отговорът идва от само себе си – котката! И за това си има обяснение.

котка в нов дом

Кога котката трябва да бъде пусната в ново жилище?

Практиците по енергетика казват, че котките са много чувствителни към неземни сили и отрицателни вибрации в къщата. Според древните вярвания именно тези четириноги трябва първи да се сприятелят с духовете и неземните обитатели на дома.

Понякога хората се интересуват кога да пуснат котката в новото жилище: преди ремонта или след това? Няма изцяло верен отговор. Според емпатите е по-добре да пуснете котка в необзаведен апартамент.

Струва си да наблюдавате много внимателно къде котката ще спи в новия дом. Там е най-добре да се постави леглото на собствениците на къщата. Говори се, че котките избират най-безопасното място в къщата, за да спят. Там сънят ви ще бъде спокоен и безопасен.

Какво означава поверието „котка в новия дом“?

Новият дом е надеждата за нов безгрижен живот. Въпреки това, със собствениците, техните предишни проблеми и трудности идват в новия дом. За да влезете в нов апартамент само с положителна нагласа, котката трябва да стане първия обитател. Твърди се, че котките могат да почистват мястото енергийно за своите стопани.

Ако котката в новата къща се държи тревожно, е необходимо да я изчистите енергийно. За това се използват различни духовни практики, а религиозните хора призовават свещеници.

котка талисман на дома

А ако нямаме котка?

Нашите предци са вярвали, че котката е в състояние да донесе просперитет и мир в къщата. Въпреки това, не всички хора обичат тези животни. И така, какво ще стане, ако нямаме котка, когато се преместваме?

 Всичко е много просто. Може да се замени с куче. Тези четириноги ще намерят също най-безопасното място в къщата и ще я изпълнят с добра атмосфера.

В допълнение, неодушевено нещо, като подкова или икона, може да се превърне в домашен талисман. Основното нещо е да вярвате, че този предмет ще донесе добро на вашия дом. Но само това, което сте купили сами с добри намерения или сте получили като подарък от добронамерени роднини, ще стане талисман за къщата.

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Какво мислите?