Новините на фокус
Home » ЗДРАВЕ » Ето защо лечителят Петър Димков винаги е носил 2-3 кестена в джоба си – те са вълшебни акумулатори!
Ето защо лечителят Петър Димков винаги е носил 2-3 кестена в джоба си - те са вълшебни акумулатори!

Ето защо лечителят Петър Димков винаги е носил 2-3 кестена в джоба си – те са вълшебни акумулатори!

Есента е чуден сезон, богат не само на красиви багри, но и на много природни дарове. Спомнете си само за полезните свойства на ябълките, крушите, а оранжевите тикви са богат източник на здраве (и сурови, и печени).

Сега ще ви разкрием тайната на още един есенен дар, който обикновено подритваме или подминаваме на тротоара – става дума за кестените, които буквално падат в краката ни. И трябва само да се наведем и да вземем 2-3, за да се промени животът ни към добро! Факт е, че кестените носят много силна енергия, а вибрацията им зарежда и успокоява тялото, ако знаем как правилно да ги използваме.

конски кестени

Народният лечител  Петър Димков  също е бил наясно с тайните на дивия кестен и винаги носел в джоба си по 2-3, като всяка есен ги сменял с нови. Той казвал, че те предпазват от проблеми и болки. Според лечителя, ако се държат в ръка или се носят в джоба, кестените ще повлияят благоприятно върху ставите, костите, сухожилията и нервната система.

„Тези малки, кафяви, лъскави топчици са удивителни акумулатори на слънце, енергия и живот и я отдават щедро, с постоянно лъчение през цялата година“, казвал Димков на свои пациенти.

В дома на Петър Димков на столичната улица „Златовръх“ №47 идвали много болни хора. Именно кестените го защитавали от лошата енергия, която най-тежко страдащите носели със себе си.

кестени в шепата

Според народно поверие може да пречистим енергията в дома си с кестени

Ако смятате, че енергията в дома ви е лоша, трябва да поставите във всеки ъгъл на къщата си по 8 кестена. Бързо ще усетите как този плод ще премахне лошите вибрации и ще ги трансформира в положителни.

килимче от кестени

При стрес и безсъние

Лечителят Димков препоръчвал изработка на възглавница от няколко кестена, зашити в двоен тензух. Освен да спи с главата върху тях, човек трябва да се опита максимално да освободи съзнанието си от негативни мисли и да се съсредоточи над красиви гледки.

Твоят коментар

About Натали Славчева

Какво мислите?