Home » ЗА ДАМИТЕ » Ето какво прави моята баба за справяне с вредителите в градината! Дори и мравка не може да се види
Kak da se otyrvem ot vreditelite v gradinata

Ето какво прави моята баба за справяне с вредителите в градината! Дори и мравка не може да се види

В днешната статия от Ко4 ще ви споделим някои универсални естествени методи за борба с вредителите.

Механично

Дълбокото прекопаване на земята през ранна пролет и късна есен, унищожава подземните галерии и гнезда на вредителите, затруднява храненето и придвижването им.

Борбата с вредителите в градината е просто невъзможна, без да се прекопае дълбоко почвата. През вегетативния период се препоръчва почвата да се копае на дълбочина до 15 см.

Капан с тор

Един от най-безопасните и изпитани във времето начини да се отървете от градинските вредители е инсталирането на капани с оборски тор. Тяхната слабост в сравнение с оборския тор се използва успешно за премахване на насекомите от градината.

През есента, се препоръчва да се направят дупки с размери 50 * 50 * 50. Напълнете ги с оборски тор, който ще привлече вредителите. Насекомите избират тези ями за зимуване. След като, настъпят ниските температури, ямите се изкопават и боклуците се разпръскват из градината. По това време вредителите са в състояние на анабиоза, те се движат бавно и умират много бързо заради студа.

През пролетта, могат да се използват плитки ями за оборски тор за привличане на гнездящи насекоми. Насекомите предпочитат тези капани, за да снасят яйца, които лесно можете да унищожите.

Отровна стръв

Препоръчително е да използвате примамките през пролетта, до появата на младите културни растения. За тази цел се използват: царевица, пшеница, ръж или ечемик, поръсени с прахообразен инсектицид (1 кг зърна на 50 г препарат).

Бани с маслена или сапунена вода

След като откриете дупките на бръмбарите, е необходимо да капнете няколко капки масло в дупката и да налеете вода.

Можете, също така, да използвате сапунена вода, като разтворите 10 г домашен сапун или 50 г препарат в кофа с вода.

Просто трябва да изчакате, докато вредителят излезе от дупката.

Сенчести капани

През пролетта, насекомите обичат да се топлят на слънце. Разпределете парчета тъмен материал из градината, които ще се нагреят на слънце, а под тях поставете стръв. Проверявайте капаните ежедневно и унищожавайте вредителите.

Капани с бира и вода

Миризмата на бира привлича много насекоми и охлювите не са изключение. Можете да хванете бръмбарите, като заровите бутилката, така че гърлото да е на нивото на земята.

Напълнете 1/3 от чашата с бира. Покрийте капана с дървен материал, оставяйки пространство от 1,5 см. Вместо бира можете да налеете вода и да намажете ръба на бутилката с мед.

Бариери

Поповите прасета не могат да преодолеят някои физически препятствия като пластмасовите бутилки. За да защитите младите растения, изрежете пръстени от пластмасови бутилки и ги фиксирайте в земята, създавайки препятствия на 2-3 см над повърхността на почвата.

Понякога, за да се защити разсадът, върху стъблото се поставя мека гумена тръба, като се внимава тръбата да е над земята.

Градинарите препоръчват обличането на кореновата система на младите растения в найлонови чорапи. Насекомите не могат да се доближат до големите корени, а увреждането на малките корени, които покълват през мрежата, няма да причини значителни щети на растението.

Елиминирайте вредителите в градината с тези безопасни средства!

Твоят коментар

About Тодор Тодоров

Какво мислите?