Новините на фокус
Home » ЗА ДАМИТЕ » Ето какво се случва, когато използвате бира вместо балсам за коса – ще се изненадате:
Ето какво се случва когато използвате бира вместо балсам за коса - ще се изненадате:

Ето какво се случва, когато използвате бира вместо балсам за коса – ще се изненадате:

Знаете ли ефектите на бирата върху косата? Дори скъпата козметика не може да се сравни с нея! Знаете ли, че бирата е едно от най-добрите хранителни вещества за косата ви?

Бирата съдържа много хранителни вещества и витамини, подпомага растежа на косата, нейната жизненост, подобрява цвета и също така помага срещу пърхот. Несъмнено най-простият, но много ефективен начин да имате мека и блестяща коса е да я масажирате с бира след редовно измиване.

халба бира

Как да подобрим състоянието на косата с помощта на бира?

Метод 1

Вземете кутия или бутилка бира и я изсипете в купа или кана.

Оставете на стайна температура да престои известно време (поне 30 минути – това ще намали концентрацията на алкохол и газове).

бира в канче

След това я изсипете в друг съд и я оставете в банята, за да я използвате при миене на главата. Много е важно за изплакване да се използва само отлежала бира.

Причината е, че въглеродният диоксид в бирата има отрицателен ефект върху твърдостта на водата, което ограничава почистващия ефект на шампоана.

Метод 2

Използвайте нормален шампоан за косата си. Вместо да използвате любимия си балсам, вземете кутийка бира.

Изсипете бирата директно върху косата си и бавно я масажирайте в корените за около една минута. Минералите в бирата също се считат за много полезни за скалпа. Това е особено полезно, ако имате мазен скалп. Оставете бирата да престои върху косата ви за няколко минути.

бира за косата

Отмийте бирата от косата си с хладка вода. Използвайте този метод веднъж седмично. При редовна употреба качеството на косата се подобрява, тя спира да пада и расте много по-бързо.

здрава коса

БОНУС СЪВЕТ:

Ако искате да подобрите свойствата на вашия балсам с бира, можете да добавите някои други полезни за косата съставки към него.

Например, препоръчително е да добавите:

  • пчелен мед;
  • ябълков оцет;
  • яйце;
  • естествени масла (например масло от лайка, масло от жожоба и др. са перфектни)

Добавянето на някоя от тези съставки ще подобри свойствата на вашия бирен балсам.

Твоят коментар

About Натали Славчева

Какво мислите?