Новините на фокус
Home » ЗА ДАМИТЕ » Ето какво слагат бабите във водата за варене на яйцата, за да хванат боите и да станат ярки цветовете:
Ето какво слагат бабите във водата за варене на яйцата за да хванат боите и да станат ярки цветовете:

Ето какво слагат бабите във водата за варене на яйцата, за да хванат боите и да станат ярки цветовете:

Всяка жена си мечтае за ярки и красиви цветове върху великденските яйца. За целта седмици преди празника обикаляме магазините в търсене на качествени бои и даваме луди пари.

Много често обаче дори с най-скъпата боя яйцата става бледи, а цветовете върху тях изобщо нямат нищо общо с цвета на опаковката.

Къде бъркаме? Както при варенето на яйцата (за да не се напукат и да останат цели черупките) и при боядисването си има някои тънкости, които е по-добре да познаваме, преди да се заемем с тази приятна дейност. А кой знае всички малки хитринки по-добре от баба?

Днес ще споделим с вас какво правят нашите баби, за да са цветовете на яйцата толкова плътни и пъстри. Някои от вас може и да са чували за тази хитрина, а други дори да не са предполагали. Хубаво е обаче да се запази във времето и да се прилага при необходимост.

Как да направим така, че боята да „хване“ и покрие плътно яйцата?

Този трик не е никак сложен. Дори не се налага да тичате до магазина и да купувате най-скъпите бои. Може съвсем спокойно да инвестирате в бюджетни такива и накрая пак ще имате препълнен поднос с чудно красиви яйца.

Най-важното нещо е, когато варите яйцата, да добавите лъжица – две оцет във водата. Това е всичко, с което трябва да се съобразите, ако искате боята да е като излята от художник. Що се отнася до останалите техники, спокойно може да експериментирате. От вас зависи какъв краен резултат целите да постигнете.

Бъдете креативни и позволете на най-малките да се включат в това предизвикателство. Сигурни сме, че много ще се забавлявате.

Опитайте и няма да съжалявате. Ако съветите ви допадат, не забравяйте да ги споделите с приятели. Пожелаваме ви светли и красиви празници!

Твоят коментар

About Натали Славчева

Какво мислите?