Новините на фокус
Home » KO4 STORY » Ето как изглежда къщата на 89-годишен мъж, който я прави сам и като на хобит-Снимки
Ето как изглежда къщата на 89-годишен мъж който я прави сам и като на хобит-Снимки

Ето как изглежда къщата на 89-годишен мъж, който я прави сам и като на хобит-Снимки

Стюарт Грант, който вече е прадядо, купува 200-годишна постройка близо до Инвърнес през 1984 г. в доста окаян вид – без покрив и без врати.

Макар да няма намерение да живее там, а да я ползва по-скоро като вила, Стюарт запретва ръкави и се залавя за работа, с ясното съзнание, че иска да я стегне, за да може да ходи от време на време там, пишат от lifestyle.bg

Баща на две деца, той толкова много се радва да ремонтира всичко по странната къща сам, че решава да я превърне в свой дом. И въпреки че живее в своята хобит къщичка вече почти 40 години, наскоро е залят от фенове на „Властелинът на пръстените“, след като домът му е публикуван на уебсайт, препоръчващ места за посещение в Шотландия.

Стюарт живее почти изцяло извън мрежата – няма мобилен телефон, нито използва интернет. Заради напредналата си възраст вече и не шофира, но казва, че обича да излиза и да се среща с хора.

„Не съм гледал „Властелинът на пръстените“. Просто е чисто съвпадение, че входната ми врата е почти със същата форма и от същия вид дърво, дъб. Преди мен тук живееха крави, телета, пилета и едно магаре. Това не е изискана къща, тя е направена от остатъците от домовете на други хора.“

Стюарт започва да работи по дома си в Шотландия през 1984 г. След това прави едногодишно пътуване до Австралия, както и няколко по-кратки до други места по света. Затова казва, че е работил върху дома си „на забавен каданс“, защото ми отнема доста години да го стегне и направи годен за живот.

Твоят коментар

About Натали Славчева

Какво мислите?