Новините на фокус
Home » ЗДРАВЕ » Ето как лесно да засилите имунитета си през пролетта
как лесно да засилите имунитета си през пролетта

Ето как лесно да засилите имунитета си през пролетта

Времето навън е изключително смахнато. Редуват се ту дъжд и сняг, ту слънце. 

Градусите варират от около нулата до плюс 15. Какво да се прави март е женски месец – всичко при него е непостоянно.

Но цялото това смахнато време неимоверно съсипва здравето ни, да не говорим колко прецакан може да бъде имунитетът ни.

Именно затова сега  ще поговорим за това какво е добре да похапваме, за да подсилим имунитета си.

Оказа се, че можем да стане ако консумираме по-често пет определени храни, научи ko4.

Ето кои са петте храни, които повишават имунитета:

Гъби Рейши

как лесно да засилите имунитета си през пролетта

Още от няколко хилядолетия гъбите Рейши са на висока почит на Изток, а хората там дори ги считат за истинско лекарство. Поради съдържанието на много активни вещества гъбите Рейши имат имуностимулиращ ефект, а също така се борят с умората и депресията. Освен директна консумация тези гъби могат да бъдат намерени и под формата на капсули, които се намират лесно в аптеките и специализираните хранителни магазини.

Куркума

как лесно да засилите имунитета си през пролетта

Куркумата е не само ориенталска подправка, но и суперхрана, продукт с особено висока концентрация на полезни свойства. Куркумата има мощен противовъзпалителен ефект. Доказано е, че помага в борбата със свободните радикали, предотвратявайки развитието на заболявания, а също така е и антидепресант.

Хлорела

как лесно да засилите имунитета си през пролетта

Това е друга важна суперхрана. В съставът на тези зелени водорасли има 650 компонента: незаменими аминокиселини, наситени и ненаситени мастни киселини, редица ценни витамини и минерали, както и микроелементи и много, много други. Интересно и добре е да знаете, че хлорелата съдържа изключително много витамин В12.

Хлорела е отлично средство за превенция на заболявания, причинени от употребата на рафинирани храни, замърсяване на околната среда и липсата на хранителни вещества в диетата.

Прясно изцедени сокове

как лесно да засилите имунитета си през пролетта

Те са като естествен склад на витамини. Изберете сок от моркови, портокал, цвекло, джинджифил, ябълки, спанак, ананас, целина, лимон или какъвто и да било друг плод (или зеленчук) и няма да съжалявате.

Например морковите повишават устойчивостта на организма към инфекциозни заболявания, цвеклото е отлично средство за детоксикация, а портокалът пък помага при настинки.

Кисело мляко

как лесно да засилите имунитета си през пролетта

Киселото мляко върши отлична работа със здравето ни. Всичко се крие и дължи на пробиотиците, които са отговорни за здравословната микрофлора и борбата с вредните бактерии.

Не консумирайте лактоза?

Тогава заложете на кокосовото кисело мляко – то също е сред ферментиралите храни, които носят голяма полза за организма ни. Така например бактериите, които живеят в червата, повишават имунитета на целия организъм. Като включите в диетата си ферментирали храни, можете да се възстановите по-бързо от различни заболявания и настинки.

За финал!

Консумирайте тези храни често, но с мярка и ще видите какви чудеса ще се случат с имунитета ви!

jenata.blitz.bg

Твоят коментар

About Ивана Александрова

Какво мислите?