Новините на фокус
Home » ЗДРАВЕ » Ето как се премахва зъбобола за броени минути с подръчни средства-12 изпитани метода
Ето как се премахва зъбобола за броени минути с подръчни средства-12 изпитани метода

Ето как се премахва зъбобола за броени минути с подръчни средства-12 изпитани метода

Зъбоболът може да бъде истинско наказание, особено ако ви хване на работа или на почивка. Ако няма как веднага да отидете на преглед, можете да облекчите зъбобола у дома.

За тази цел можете да използвате етерични масла, обикновена сода за хляб, алкохол и др. Тук са изброени 12 природни средства, които ще ви помогнат да се справите със зъбобола, заболяването на венците и другите увреждания в устната кухина:

1) Карамфил и етерично масло от карамфил.
Карамфиловото масло е отличен инструмент за облекчаване на зъбобола – осигурява дори изтръпване на засегнатата област. Това ще ви позволи да забравите за болката за известно време.
Смесете 1 ч. л. растително масло с няколко капки масло от карамфил, потопете памучен тампон в тази смес и след това го прикрепете към засегнатата област. Когато почувствате, че мястото изтръпва, извадете тампона и добре изплакнете устата.

2) Паста с джинджифил.
Пастата с джинджифил ще намали оттока, ще облекчи болката, ще пребори инфекциите и ще спре кървенето. Пригответе си сами пастата: смесете джинджифил на прах и кайенов пипер в равни части, разредете тази смес с малко вода.
Нанесете с памучен тампон и прикрепете към засегнатата зона. Оставете тампона в устата си най-малко 30 минути.

3) Солен разтвор.
Една чаена лъжичка сол се разтваря в чаша топла преварена вода, потапя се памучният тампон в тази смес и след това се прикрепя към засегнатата зона.
Такива разтвори спомагат за борбата с инфекцията, облекчават болката в гърлото и облекчават оттока. Дръжте тампона в устата си възможно най-дълго.

4) Чай от мента.
Според проучване от 2013 г. ментовото масло има силни антисептични свойства. Запарете една чаена лъжичка ментови листа в чаша вряла вода, оставете я да се накисва за 15-20 минути.
Този чай ще облекчи главоболието, ще премахне лошия дъх и ще унищожи бактериите в устата.

5) Етерично масло от смирна.
Смирната има антисептични и антимикробни свойства, като същевременно подобрява притока на капилярна кръв към тъканите. Използва се за поддържане на здрави венци, премахване на язви (например стоматит), заздравяване на рани.

6) Чесън.
Чесънът перфектно се бори срещу гъбички, бактерии и вируси. По-добре е да се яде суров. Почистете една скилидка, разрязана наполовина, поръсете с малко количество сол и я прикрепете към болния зъб. Можете също така просто да сдъвчете една скилидка чесън.

7) Екстракт от ванилия.
Той може да се използва не само за приготвянето на сладкиши. Нанесете екстракт от ванилия с пръст върху засегнатата зона. Тъй като съдържа малко количество алкохол, ще получите изтръпване на венците около болезнения зъб.

8) Паста с куркума.
Тази паста има антивирусно и антибактериално действие, бори се с неприятната миризма в устата, премахва възпалението на венците, премахва петната по зъбите.
Смесете 1 супена лъжица растително масло с 1 ч.л. куркума на прах, добавете към тази смес няколко капки ментово масло. Почистете зъбите си с тази паста, но не изплаквайте веднага, оставете я за няколко минути върху зъбите.

9) Лед.
Поставете лед в кърпа и го прикрепете към лицето, като го държите върху проблемната област. Компресът ще ви помогне за облекчаване на болката и облекчаване на оттока само в началото, след това трябва да ви види лекар.

10) Масло от чаено дърво.
Намокрете тампона в малко количество масло от чаено дърво и го прикрепете към болезнената област. Също така можете да добавите няколко капки от това масло в чаша вода. Разтворът трябва да бъде държан в устата поне няколко минути.
Вижте още: Лечение на ставите с рецепти от народната медицина

11) Сода за хляб.
Намокрете памучен тампон с вода и го оваляйте в сода за хляб. Прикрепете го върху засегнатата зона за няколко минути. Можете да опитате да изплакнете с разтвор на сода: за да направите това, разтворете 1 ч. л. сода в чаша топла вода.

12) Алкохол.
За да облекчите зъбобола, използвайте силен алкохол – водка, уиски, коняк или ром: след продължително изплакване с алкохол, зъбоболът отслабва.

Твоят коментар

About Тодор Тодоров

Какво мислите?