Home » ЗА ДАМИТЕ » Ето как се приготвя маската на Шехерезада или „вечната младост“:
Maskata na Sheherezada

Ето как се приготвя маската на Шехерезада или „вечната младост“:

Според легендата, маската за грижа за кожата на Шехерезада носи „вечна младост“ – намалява бръчките, съставена е от 4 съставки, като едната е ключът и основата!

Маските за лице могат да бъдат естествено средство за запазване на младостта , здравето и красотата на кожата, особено когато са направени със съставки, които имаме у дома. Представяме ви рецепта за стара маска, която вашите майки и баби може би са използвали – маската на Шехерезада или “ вечна младост“.

Според легендата тази маска е изобретена от дъщерята на крал Шахриар, а рецептата й помогнала да запази младостта и красотата си в продължение на много години. Маската е много популярна сред ориенталските красавици от векове, а основната съставка, която я прави специална, са пъдпъдъчите яйца.

Основата на тази маска против бръчки са пъдпъдъчите яйца, които действат нежно върху кожата, като намаляват риска от бръчки или предотвратяват образуването на нови.

Пъдпъдъчите яйца са изключително богати на хранителни вещества. То е богато на витамини А, В1 и В2, съдържа желязо , калий и други важни ензими, така че мнозина го смятат за по-здравословно от кокоше яйце. Съдържа и антиоксиданта тирозин, който особено влияе върху здравето на кожата и тена.

Маската Шехерезада или „Вечна младост“ може да се прилага веднъж седмично, а ето как да си я направите:

За нормална и комбинирана кожа:

2 пъдпъдъчи яйца
няколко капки лимонов сок
1 чаена лъжичка зехтин
1 чаена лъжичка мед

Подготовка и приложение:

Смесете всички съставки. Отстранете грима от лицето, почистете кожата с почистващ препарат. Измийте лицето си с топла преварена вода и не го изтривайте, а оставете за известно време, за да изсъхне кожата сама. След това нанесете маската върху все още влажна кожа.

Дръжте маската около 20 минути, след което я измийте с топла вода.

Маските за други типове кожа се правят по абсолютно същия начин, само съставките са леко променени: за суха кожа отстранете лимоновия сок от сместа, за мазна кожа изключете зехтина от състава.

Твоят коментар

About Иван Ангелов

Какво мислите?