Горещи новини

Ето къде се намира мистичното трето око на всеки човек

Ето къде се намира мистичното трето око на всеки човек

Третото око е част от мистериозна езотерична концепция, според която всеки жив организъм притежава мистично трето око, което за разлика от другите две вижда невидимото и се явява портал към истинското ни Аз, както и към другите необозрими измерения.

Третото око се нарича още око на ума, или вътрешно око. Според езотеричните вярвания то се намира в основата на шеста чакра – Аджна, и е разположено на мястото на епифизната жлеза. Вътрешното око е с размерите на грахово зърно и е считано за универсален инструмент за свързване с висшите светове от много култури, религии и традиции.

Още в древните аюрведически концепции, третото око е неизменна част от осъзнаването и разгръщането на вътрешната сила, и мистичните способности на човека. Третото око е сочено като портал към висшето познание и просветление на своя притежател.

Свързва се още с развитието на ясновидски способности, телепатия и умението да виждаш чакрите и аурите на хората. С него се свързват и преживяванията извън тялото – осъзнат сън, астрална проекция и други. Всичко това може да стане факт, твърдят вярващите, ако успееш да пробудиш своето трето око.

Според много вярвания това може да се случи с дълбока, ежедневна медитация в точката на третото око.

Твоят коментар

Be the first to comment on "Ето къде се намира мистичното трето око на всеки човек"

Какво мислите?