Home » БЪЛГАРИЯ » Жесток удар по Доган! Бившият земеделски министър Мехмед Дикме обвини почетния лидер на ДПС, че вреди на българските турци
Жесток удар по Доган

Жесток удар по Доган! Бившият земеделски министър Мехмед Дикме обвини почетния лидер на ДПС, че вреди на българските турци

Вината за злоупотребите с къщите за гости е на ДФ „Земеделие“, обяви в ефира на Би Ти Ви бившият земеделски министър Мехмед Дикме, разбра КОЧ.  

Думите му са по повод скандалите с къщите за гости на водачката на червената евролиста Елена Йончева и на бившия зам.-министър Александър Манолев.

„Трябва се търси отговорност защо служителите на ДФ „Земеделие“ не са алармирали, че има проблеми. Европа знае, ние не знаем. Трябва да се търси дали има някаква обвързаност“, поясни Дикме. В рамките на времето, за което е сключен договор, а в случая 5 г. , собственикът е длъжен да приема гости. „Къде е ролята на ДФ „Земеделие“ да ги проверява и да ги санкционира, ако не си спазват договора?!! Вече, когато са минали 5 г., и Господ да слезе не може нищо да им направи.

След като изтече срокът, собствениците могат да си използват имота за плевня или за кокошкарник, ако искат“, каза Мехмед Дикме.

Все пак ДФ „Земеделие“ допусна безогледно да се строят къщи по тази програма, като на всички е било ясно, че те ще са за лично ползване. Основната вина за тези къщи е в ДФ „Земеделие“. Не са виновни тези, които ядат баницата, а тези, които я дават. ДФ „Земеделие“ е трябвало да контролира, но явно не го е направил. В случая с Александър Манолев ми намирисва на злоупотреба със служебно положение“, уточни Дикме.

Дикме се съмнява, че ще има връщане на евросредства.“ Ако трябва да връщаме пари, ще се наложи да вземем от бюджета. Не е нормално. Защо ние трябва да плащаме за това, че някой не си изпълнявал служебните задължения“, каза Дикме. Според него този проблем е много по-сериозен от апартаментите. Защото в случая ставало дума „за над 200 млн. лв., които са отишли за някои хора да си купят къщи.“

„Очаквам една апатия на предстоящите евроизбори. Вижте какво се случва при ДПС. Ахмед Доган не сложи нито един турчин на избираемо място в листата. Това е експеримент. За ДПС евроизборите не са важни. Те си правят експеримент колко гласа ще съберат на тези избори. Аз никога няма да кажа лоша дума срещу ДПС.

Ахмед Доган вече вреди на българските турци и не им помага“, разкри бившият земеделски министър“, коментира Дикме.

ПИК

Твоят коментар

About Ивана Александрова

Какво мислите?