Новините на фокус
Home » ЗА ДАМИТЕ » Житният режим на Дънов започва през февруари, топи до 15 кг
Житният режим на Дънов започва през февруари топи до 15 кг

Житният режим на Дънов започва през февруари, топи до 15 кг

Диетата се прави 10 дни, ще я спазват Лора Крумова, Нели от „Търси се“ и Силвия Кацарова

Прочутият житен режим на Петър Дънов се провежда всяка година през февруари, като датите му се сменят и са съобразени с лунния календар. Тази година стотици последователи на Учителя ще практикуват лечебната терапия, която има не просто слабителен ефект, но и прочиства и регенерира целия организъм, от 8 февруари до 17 февруари включително.

Житният режим през 2024 г. започва от 29 януари до 7 февруари, включително. Тогава Слънцето вече е навлязло в тропическия знак на Водолея, а Луната е започнала разпада си и от своя страна е в знака на чистотата Дева. Така целият режим ще бъде на разпадаща се Луна, което най-добре способства за пълноценното изчистване на организма.

Идеята за житен режим възниква малко след създаването на Школата от Учителя, но корените за това се крият назад далеч в древността.

Какви са ползите от него:

повишена енергетика, желание за движение. Повишено самочувствие, ведрина, удоволствие и радост от живота.Справяне със здравословните проблеми като главоболие, болки и тежест в тялото, кожни проблеми. По-ясно съзнание, преценка, концентрация. Увеличена сензитивност за вкусовете на храна и напитки. Прочистване на храносмилателно-чревния тракт, редовен стомах. Килограми изхвърлени токсини.

Житният режим не е само програма, прочистваща биологията или пък за отслабване. Това е свещен акт на хармонизиране на духа, тялото и емоциите. Опитайте поне 10-ина дена, преди да започнете, да сложите в ред и покой мислите, да се „изчистите“ от негативните емоции, съмнения, раздразнения, гняв, ревност, агресия, съветва Дънов.

Набавете си един килограм сурово жито или още по-добре – лимец, 30 ябълки, 90-ина ореха, 20-ина литра изворна вода, 1 буркан мед. Разделете за всеки ден от режима по 100 г жито (то съдържа всички елементи, необходими за поддържането на живота), три ябълки (за сърцето), девет ореха (за мозъка), шест-осем чаши преварена вода (изворна, но не минерална).

Вечерта, преди да започнете житния режим, измийте много хубаво 100 г жито. Сложете го в добре запазващ топлината термос. Залейте го с 1,5 до 2,5 чаши вряла вода (0,4-0,6 литра) и затворете термоса добре. На сутринта внимателно излейте от термоса само житната вода и я изпийте на гладно (може да добавите мед и лимон за вкус). Житото разделете на 3 равни части (за закуска, обяд и вечеря). Повтаряйте процедурата всеки ден. Преди ядене можете да подслаждате житото с мед.

По време на режима се пие само преварена или изворна вода. Можете да я подправяте с лимонов сок и мед. По този начин вие ще захраните мозъчните си центрове с хранителни вещества, усвоени в устата, а не чрез стомаха. Житото се яде, като преди да го глътнете, се дъвче бавно поне 99 пъти, съветва Дънов. На десетия ден към житото на обяд и на вечеря се прибавя ангелска супа (цели обелени картофи, магданоз, лимон, вода, малко сол). В дните след режима не трябва да преяждате.

Всички отпадъци от храната (орехови черупки, лимонови кори и т. н.) не изхвърляйте на боклука, а ги съберете в плик. Когато свърши постът, ги заровете на някое чисто място сред природата. В следващите дни можете да обогатите ангелската супа и с други зеленчуци. Хапвайте последователно в дните на отпостването: картофи, ориз, елда, просо, фасул.

Подходящи са зеленчуци и плодове, прясно изцедени сокове. Трудно смилаеми храни като зрял фасул яжте чак след 4-5 дена. А храни с животински произход (ако ядете такива), нека бъдат въведени много бавно и постепенно след поне седмица. Режимът сваля до 15 кг, като изчиства шлаките и токсините от организма.

Има изключително целебен ефект, но ако не се почувствате добре по време на изпълнението му, прекратете го. Мнозина родни знаменитости са последователи на житната диета на Дънов от години. Сред тях са Лора Крумова, Ирина Тенчева, Нели от „Търси се“, Силвия Кацарова и редица певици.

Твоят коментар

About Натали Славчева

Какво мислите?