Home » БЪЛГАРИЯ » Жорж Ганчев е отново на крака, сложиха му електронно сърце
Жорж Ганчев е отново на крака, сложиха му електронно сърце
Жорж Ганчев е отново на крака, сложиха му електронно сърце

Жорж Ганчев е отново на крака, сложиха му електронно сърце

79-годишният шоумен отново на крака срещу 80 бона, научи КОЧ.

Жорж Ганчев вече бил на крака и се чувствал в кондиция, доверяват хора от неговото обкръжение. Само две седмици след поредната тежка животоспасяваща операция, на която политикът се подложи, вече мислел за работа и се готвел за снимките на предаването си.

Това обаче е възможно благодарение на четвъртия електрод, който лекарите в навечерието на Коледа му поставиха. Така на практика сърцето му вече било почти изкуствено, тъй като ритъмът му се диктувал от специалните устройства. Всяко от тях струва по около 20 хиляди лева, а общата сума, която Жорж похарчил за лечението си, била 80 бона. Операцията на Ганчев се състояла в столична болница дни преди Рождество Христово, а двама от най-добрите професори провели сложната интервенция, продължила няколко часа.

До спешната манипулация на 19 декември се стигна, след като в средата на декември бившият лидер на Българския бизнес блок не се почувствал добре, едва говорел и все по-трудно се движел. Заради състоянието си той се усъмнил, че отново получава инфаркт. Това е поредният здравословен проблем, който споходи Ганчев през 2018 г.

Миналото лято масивен инфаркт го повали в центъра на столицата. Тогава лекари поставиха иновативен пейсмейкър и три електрода в тялото на политика, които да балансират сърдечния му ритъм. „Здрав съм, нося на бой. Хората с кауза винаги оцеляват“, сподели тогава политикът с китара.
retro.bg

Твоят коментар

About Ивана Александрова

Какво мислите?