Новините на фокус
Home » БЪЛГАРИЯ » Журналист: За разлика от другите „мутри“, Алексей Петров се опитваше да мине в легалната част на бизнеса
Журналист: За разлика от другите "мутри" Алексей Петров се опитваше да мине в легалната част на бизнеса

Журналист: За разлика от другите „мутри“, Алексей Петров се опитваше да мине в легалната част на бизнеса

Алексей Петров е спорна фигура в държавата, винаги се е движил по ръба на закона. Доста е странен, за разлика от другите „мутри“, той все пак се е опитвал да мине в легалната част на бизнеса.

Това каза пред БНР журналистът Йово Николов от „Капитал“ във връзка с убийството на Алексей Петров.

По думите му, влиянието в обществото, което се опитваше да демонстрира Алексей Петров, е силно надценено.

„Той влизаше в много конфликти през годините. Според мене това е четвъртото, според официалната статистика – третото покушение върху него. 2002-а година беше ранен край басейна „Спартак“, 2015 г. имаше стрелба по „Мерцедес“-а му с гранатомет. Тези неща не са случайни, явно влиза в различни конфликти. Поради тази причина за мен това не е изненадващо“, коментира журналистът.

Според Йово Николов мотивът е бизнес конфликт, който Петров е подценил и който не е могъл да бъде разрешен по друг начин.

„Няма политическа нотка в убийството на Алексей Петров. Става въпрос за пари и за бизнес интереси“, бе категоричен журналистът.

„Както има една поговорка – никой не е толкова богат, че да си купи миналото. Това са хора, които се движат по ръба на закона и когато правят бизнес, не винаги спазват законите му, няма феърплей. Възможно е да е натискал някого по определен начин и това да е реакцията“, прогнозира Йово Николов.

Твоят коментар

About Натали Славчева

Какво мислите?