Home » БЪЛГАРИЯ » Забравете за „Билла“, в „Лидл“ яйцето вече е 1,17 лева
Забравете за "Билла" в "Лидл" яйцето вече е 1 17 лева

Забравете за „Билла“, в „Лидл“ яйцето вече е 1,17 лева

След като преди няколко дни Ко4.бг публикува новите цени на яйцата в „Билла“ (ВИЖТЕ ТУК), които достигнаха до 0,72 стотинки за брой – при 20-22 стотинки само допреди няколко месеца, днес нашият читател Петър Сакарев ни изпрати снимка от „Лидл„.

Познайте? Яйцата в тази верига се продават по 1,17 лева за брой. 6 от т.нар. „био яйца“, явно от много щастливи кокошки с високо IQ, струват 6,99 лева, което е абсолютен рекорд.

„Един омлет вече ще ни струва 7-8 лева. Това е безобразие. Сякаш го правят нарочно. Изобщо не им пука и вдигат цените всеки ден. Питах мои приятели, които ми изпратиха цените на яйцата в Германия и Англия – много по-евтини са“, недоволства Петър Сакарев.

Цените поскъпват драстично без никой да даде разумно обяснение. Днес от Сдуржението на ритейл търговците се опитаха да обяснят поскъпването със „съществени фактори в ценообразуване“. Високите цени идвали от глобалния недостиг на суровини, както и по-дългите транспортни пътища за българския пазар, в сравнение с тези в Централна и Западна Европа.

Търговците предупредиха държавата, че ако се намеси в техния пазар, цените щели да скочат още. (ВИЖТЕ ДЕКЛАРАЦИЯТА ТУК)

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Какво мислите?