Home » БЪЛГАРИЯ » Заведения фалират след посещения на шеф Манчев, собственици не го пускат вътре
Заведения фалират след посещения на шеф Манчев собственици не го пускат вътре

Заведения фалират след посещения на шеф Манчев, собственици не го пускат вътре

Нова телевизия е зациклила с едно от най-гледаните си риалитита – „Кошмари в кухнята“. Трета година каналът не може да извади нов сезон на шоуто, чийто рейтинг иначе е доста висок.

Причината е, че няма кандидати за участие в него. Собствениците на заведения отказвали да пуснат строгия шеф Иван Манчев в кухните си, защото в бранша се било разчуло за масови фалити на ресторанти след неговите посещения.

Още през 2021-а Нова телевизия обяви кастинг за заведения, които да бъдат включени в нов сезон на „Кошмари в кухнята“. В риалитито шеф Иван Манчев вади кирливите ризи на закъсали с бизнеса ресторантьори, а след това им изготвя спасителен план за действие уж за да спаси бизнеса им. Шоуто се радва на много добър рейтинг и досега е имало 6 сезона в родния ефир.

В телевизията планираха тази година да излязат с нови епизоди, каквито обаче така и не бяха заснети. В момента текат повторения на стари предавания, някои от които вече са били излъчвани по няколко пъти. Хората продължават да гледат, но много зрители се дразнят от тези постоянни повторения и искат нов сезон. Когато обаче ще има такъв, не е ясно.

Ресторантьорите все по-рядко се навиват да се снимат в предаването на шеф Манчев. По информация на „Уикенд“ основната причина за този отлив е в лошата светлина, в която ги представят в предаването. Манчев вечно критикува храната, обявява кухните за мръсни, кара се на шефовете и взима на подбив персонала, като редовно някой плаче.

Оказва се, че тези кадри водят до масов отлив на клиенти от заведенията, снимани в шоуто. Хората започвали да избягват въпросните места, след като са видели техните мърляви кухни и лоши практики. Това, че звездата на шоуто уж оправя проблемите, нямало значение. Веднъж видели мръсните кухни по телевизията, клиентите предпочитали да търсят други ресторантни.

Знае се за няколко случая на фалити на заведения след участие в „Кошмарите“. В Карлово например ресторантьор се принудил да продаде ресторанта си, след като в национален ефир е излъчено как шеф Манчев го убеждава да намали грамажите, за да принуди клиентите да поръчват по няколко порции от храната. Няколко седмици след излъчването на епизода човекът хлопва кепенците.

Същата е съдбата на пицария в Дупница, ресторант в София и още доста заведения от „Кошмарите“ на различни места в страната. От първия сезон на шоуто през 2014-а досега в бранша се е разчуло за фалитите след шеф Манчев, а и хората явно вече не искат да им перат кирливите ризи пред камери.

Досега Нова тв е излъчила 6 сезона на „Кошмарите“. Беше планирано тази есен да пуснат и седми, но не успяха да го заснемат. Затова в часовата зона, за която бяха планирани новите епизоди, започнаха да въртят повторения на вече излъчени. Кога ще има нов сезон, не е ясно.

По информация конкурентната Би Ти Ви също е имала подобен проблем, само че с шоуто „Смени жената“. Не можели да намерят съпруги, готови да сменят домакинството си с друго дори и срещу хонорар. Затова предаването беше спряно въпреки високия рейтинг.

Твоят коментар

About Натали Славчева

Какво мислите?