Home » KO4 STORY » Запознайте се с най-щастливият 280-килограмов българин – яде по 1 прасе, закусва с тава баница, а кръвното му 120/80
Запознайте се с най-щастливият 280-килограмов българин

Запознайте се с най-щастливият 280-килограмов българин – яде по 1 прасе, закусва с тава баница, а кръвното му 120/80

От КОЧ искаме да Ви запознаем с Кирил Искренов – човекът, който тежи 270-280 кг. и не се оплаква от това

Лекарите, които го преглеждат са готови да си скъсат дипломите. Няма храна, която най-щастливият българин да не обича да яде. Той определено е една невероятна находка на Мартин Карбовски. Кирил Искренов закусва с цяла тава баница с масло, посреща гости с три печени прасета и пие по няколко кила ракия. И нищо му няма, освен че е 280 килограма.

Той твърди, че е изнамерил рецептата за това как прекомерното ядене и пиене да не разболява.

Рецепта от неговата баба, открила билки, които помагали на черния дроб да се справи с килограмите храна и литрите питиета – прахчета от билки. Той стана герой в предаването “Втори план” по БТВ. Кирил Искренов по прякор Доктора е на 56 години. Той живее в село Гигинци. Днес тежи между 270 и 280 кг.

На младини е бил футболист и тежал 73 кг. На Герена му чупят крака през 1981 г. Дълго време бил в гипс. Когато му свалят гипса кракът му станал толкова тънък като на щъркел. Той трябвало да го щади, за да не го травмира отново. Кирил осъзнал, че повече не може да спортува и сам се отказал от футбола. Станал административен директор на болницата в Радомир. След промените започнал да се занимава с частен бизнес.

Днес Кирил се храни като великан. Здрав е като бик. Няма храна, която да не обича да яде.

Но казва, че пред една супа или салата предпочита да се храни с печено месо. Не обича вареното месо. Яде сланина и пие на едно ядене по 5 литра пелин. Кирил посрещна Мартин Карбовски и неговия екип с хубав обяд за приятели. За целта беше предвидил следната храна.

2 прасенца – 1 за него и 1 за екипа на Карбовски. 1 кана хубава ракия за него и 1 кана хубава ракия за Карбовски. Има дюлева ракия и сливова ракия. Руйно вино “Мавруд”. Сложил е още плата с 5-6 вида кашкавалени сирена. 4 вида суджук. Сред тях има и конски. 4 вида салати “Снежанка”, “Руска”, картофена салата и кътък.

Домакинът беше подготвил още баница и зелник.

Мартин Карбовски реши да премери кръвното на Кирил. Кръвното му не е било мерено поне от 5 години. Карбоски установи, че пулсът на Кирил е слаб. Не успя да измери точно кръвното, но долната граница е около 70.

Тайната обаче се нарича гигинско прахче. Това е билкова смес против хепатит, жлъчка и черен дроб. Въпросното прахче е било приготвено от неговата баба. Слага се на езика и се преглъща с вода. Рецептата е тайна.

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Какво мислите?