Затварям поне 10 трилитрови буркана всяка година: Ягодовото мохито е не просто компот, а божествен еликсир

Затварям поне 10 трилитрови буркана всяка година

Правите ли компоти за зимата? Този вид зимнина напоследък е на изчезване – в магазините на днешно време човек може да си купи всичко, даже пресни ягоди целогодишно.

Но ако харесвате вкуса на домашно приготвените компоти, днес от Ко4 сме ви приготвили страхотна рецепта за един истински еликсир от ягоди – ягодово мохито.

Ягоди, лимон и мента – тези три компонента са създадени един за друг. Ментата и лимонът перфектно се съчетават с ягодите и дават на компота свежа нотка.

Компот Ягодово мохито

За един 3-литров буркан са нужни:

500 гр. почистени и измити ягоди
2 кръгчета лимон
1 клонка прясна мента
300 гр. захар

Приготвяне:

В буркана поставете ягодите, почистени от опашките. Може да не стерилизирате буркана, просто го измийте със сода под течаща вода. След това добавете измития лимон и ментата.

Напълнете буркана с вряла вода, покрийте с капак и оставете сместа да се „запари“ в продължение на 30-40 минути. След това с помощта на специален капак излейте водата от буркана в тенджера.

Ягодово мохитоДобавете захарта и сварете сироп. След като сиропът заври и захарта се разтвори, варете още 2-3 минути. Може да извадите ментата от буркана, но можете и да я оставите. Напълнете буркана с готовия сироп и затворете със стерилизиран капак. Обърнете буркана с главата надолу и го увийте в одеяло.

Оставете го така, докато се охлади напълно. Да Ви е вкусно!

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Затварям поне 10 трилитрови буркана всяка година: Ягодовото мохито е не просто компот, а божествен еликсир"

Какво мислите?