Новините на фокус
Home » БЪЛГАРИЯ » Защо да купите конвектор Adax?
Защо да купите конвектор Adax?

Защо да купите конвектор Adax?

Когато температурите навън започнат да се понижават, е нормално да помислите за това, с какво ще се отоплявате през студените месеци. Има различни варианти, но в момента централното отопление е прекалено скъпо, а твърдото гориво цапа много и замърсява.

Единствената приемлива алтернатива си остава електричеството. Ако изберете конвектори Адакс, сами ще решавате, кога да включите и изключите отоплението.

Това е най-сигурният начин да контролирате месечните си сметки и да знаете точно какво ви е потреблението. Да се използват конвекторни печки adax е екологично, домът ви не се замърсява и не се отделя никакъв дим.

Какви са причините да изберете конвектор Адакс

За разлика от старите електрически радиатори, модерните отоплителни уреди гарантират много по-добра икономичност. Чрез естествена конвекция те затоплят обема на въздуха в стаята, където са инсталирани. Нямат вентилатор, както е при вентилаторните печки. В тялото на конвектора е разположен нагревател. От онлайн магазин Konvektori.org ще споделят няколко интересни факта за модерните и качествени уреди:

  • не изсушават въздуха – благодарение инсталирания нагревател, който не изгаря кислорода, сте защитени от добре познатото изсушаване на въздуха, когато се отоплявате с друг вид електрически радиатор. Добре е да го избегнете, тъй като сухият въздух вреди на белите дробове;
  • безшумни – отоплителни уреди Адакс са напълно безшумно. Те не работят с вентилатор и това ги прави подходящи за затопляне на спални и детски стаи;
  • монтират се лесно – трябва да бъдат поставени на 10-15 см от пода и тогава работят най-икономично и са най-ефективни. Бихте могли да монтирате радиатора на Адакс и на самата стена или да използвате крачета.

Ако първоначалната инвестиция в подобно отоплително тяло ви се вижда висока, изчакайте намаление или промоция, които винаги се организират в началото на зимния сезон.

Какви са предимствата на уредите с електронен термостат

Те работят много по-прецизно от механичните и когато достигнат зададената температура се изключват. Конвектори Адакс биха дали минимално отклонение от само 0.1°C, това гарантира пълна икономичност. Подобен уред няма да изразходва излишна електрическа енергия, отколкото е нужна, за да затопли стаята до предпочитаната от вас температура. По-високият клас предлага и електронен термостат с дигитално управление. Осигурете си икономична топлина с различните модели на Адакс.

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Какво мислите?