Home » БЪЛГАРИЯ » Защо за трети път не тръгва делото срещу доктора, убил рома-крадец Жоро Плъха
делото срещу доктора

Защо за трети път не тръгва делото срещу доктора, убил рома-крадец Жоро Плъха

Делото срещу уважаваният пловдивски доктор Иван Димитров, който на 2 март 2018 г. застреля крадеца Жоро Джевизов – Плъха в имота си, не тръгна за трети път, научи КОЧ.

Причината, поради която съдия Весела Евстатиева от Районния съд в града под тепетта се принуди отново да отложи делото, бе поредната липса в съдебната зала на жената, с която убитият е живеел на семейни начала.

Надежда Стоева е изчезнала безследно и принципно се води нередовно призована. Въпреки това младата ромка е успяла да смени в последния месец адвоката си. Тя е заменила уважавания и с голям опит в наказателните дела адвокат Красимир Елдъров с никому неизвестния Дениз Хюсеин.

делото срещу доктора

Жоро Джевизов, известен като Жоро Плъха, бе убит от д-р Димитров на 2 март миналата година в имота му.

Ден преди заседанието на 4 юли т.г. новият й адвокат депозирал молба в деловодството на окръжния съд в Пловдив. С нея той искал поредно отлагане на процеса поради болест. Тъй като обаче не представил никакви доказателства за здравословното си състояние съдия Евстатиева реши, че той трябва да направи това на следващото заседание, което е насрочено за 18 юли от 9,30 часа. Ако не представи доказателства за отсъствието си, ще бъде глобен с 1000 лева.

Д-р Иван Димитров (най-вляво) на предишното заседание на съда

В същото време властите ще направят максимални усилия, за да издирят Надежда и да я уведомят по надлежния ред за новото предстоящо заседание. На проваленото този четвъртък подсъдимият д-р Иван Димитров отново запази пълно мълчание пред медиите.

Той отговаря пред Темида по две обвинения. Едното е, че е убил крадеца Жоро Джевизов при превишаване пределите на неизбежната отбрана, а второто е, че го е направил с незаконен пистолет „Валтер”, който все още не бил открит от разследващите. Към второто обвинение за пищова са присъединени и намерените в дома на доктора незаконни 17 патрона.

lupa

Твоят коментар

About Ивана Александрова

Какво мислите?