Новините на фокус
Home » ЗА ДАМИТЕ » Защо хитрите домакини слагат чаша ориз в гардероба?
Защо хитрите домакини слагат чаша ориз в гардероба?

Защо хитрите домакини слагат чаша ориз в гардероба?

Оризът може да се използва не само за готвене, но и за решаване на ежедневни проблеми, разбра Ко4. Хитрите домакини много добре знаят как да го използват за тази цел. Защо обаче слагат ориз в гардероба? Нека разберем сега:

Появата на неприятна миризма на влага и мухъл в гардероба не е нещо необичайно. С течение на времето дрехите започват да миришат лошо. За да се отървете от лошата миризмата в гардероба, първо трябва да отстраните причината за възникване на проблема.

Най-често това се дължи на висока влажност в помещението и продължително съхранение на дрехите извън гардероба. Във втория случай те попиват прах, мръсотия и влага. За да избегнат този проблем, опитните домакини слагат чаша с ориз в гардероба.

Този продукт е отличен сорбент, който абсорбира не само неприятните аромати, но и излишната влага. Методът се прилага успешно и за справяне с влагата в килера. Но в случая количеството ориз, което се използва, трябва да е по-голямо.

За да се справите с влагата в килера, трябва да сложите поне 1 кг ориз в дълбока купа. Може да сложите и още една купа, пълна със сол.

Източник: Пловдив медия

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Какво мислите?