Горещи новини

Защо цветята обичат аспирин – хем е евтино, хем цъфтят като обезумели. Ето тайната:

Защо цветята обичат аспирин - хем е евтино хем цъфтят като обезумели. Ето тайната:

Красивите цветя на перваза на прозореца са повод за гордост на всяка домакиня. Как да отглеждате наистина шикозни растения с минимални разходи – прочетете материала на Ко4.

Всички обичат стайни цветя. Но нека честно признаем, че не всеки отглежда наистина красиви растения. Някой след два-три провала решава, че градинарството не е за него. Други се опитват да разберат какво е и рано или късно успяват.

Ще ви разкажем как да отглеждате цъфтяща градина на перваза на прозореца с минимални финансови инвестиции.

Защо цветята обичат аспирин?

аспирин подхранване цветя

Биолозите казват, че лекарството има следния ефект:

  • повишава имунитета на растенията;
  • цвете, което е получило такова подхранване, е по-устойчиво на болести;
  • растението се опитва да избегне вредители;
  • появява се устойчивост на различни гъбички;
  • цъфтежът става по-ярък;
  • листата стават по-ярки и еластични.

Моля, имайте предвид, че подобно подхранване трябва да бъде еднократно, не трябва да държите растението на аспирин през цялото време, тъй като е напълно безполезно. Получавайки постоянно торене с аспирин, растението ще свикне с него и ще спре да реагира.

Как да използвате аспирин за подхранване на цветя

Стандартната дозировка на аспириновия разтвор е 3 таблетки на 3 литра утаена вода със стайна температура. След пълното разтваряне на лекарството използваме разтвора за напояване. Най-добрият вариант за торене е 1 път на 2 месеца.

цъфтяща петуния
Как да използвате аспирин за подхранване на цветя / снимка ua.depositphotos.com

Как да разредите аспирин за стайни цветя

Опитните градинари не са единодушни в това как правилно да разреждат аспирина за поливане на цветя. Има няколко начина за приготвяне на разтвор:

  • цяла таблетка аспирин може просто да се сложи в буркан с литър вода и да се изчака да се разтвори напълно;
  • аспиринът може да се стрие на прах и едва след това да се излее с вода. В този случай лекарството ще се разтвори много по-бързо;
  • може да се използва и хидролиза . Оставете водата да заври, добавете аспирин в размер на една таблетка на литър течност и оставете да къкри за 30 минути. Факт е, че аспиринът при варене се разлага на оцетна и салицилова киселина, които не се разтварят във вода. В процеса на кипене ще се появят бели люспи, които се отстраняват най-добре и след охлаждане използвайте разтвора за напояване.

Няма консенсус кой метод за приготвяне на разтвора е по-правилен, тъй като всички растения реагират индивидуално на лекарството.

Възможно ли е да се поливат теменужки с вода с аспирин

Да, разбира се, но имайте предвид, че за теменужките не е подходяща стандартната дозировка от 1 таблетка на 1 литър вода. За да се постигне бърз цъфтеж, разтворът трябва да бъде по-концентриран: т.е. 1 таблетка от лекарството на 500 ml вода.

Разтворът е идеален както за обработка на листата, така и за кореново торене на растението. Имайте предвид обаче, че теменужката ще реагира благоприятно само на пресен препарат. Поливането на цветето с продукт, който е престоял няколко дни, не си струва, реакцията ще бъде минимална.

цъфтящи растения

Аспирин за орхидеи – възможно ли е да се използва

Възможно е, но не винаги. Средството трябва да се използва само в два случая: ако растението не е цъфтяло дълго време и няма да го направи и ако листата са започнали да пожълтяват рязко.

Ако орхидеята се чувства нормално и не показва признаци на заболяване, струва си да я храните с аспирин не повече от веднъж месечно.

Аспирин за мушкатото – резултатът ще ви изненада

Гераниумът е единственото растение, което незабавно реагира на подобно торене с аспирин.

Първото нещо, което ще видите след използване на продукта, е бързият растеж на стъблото и появата на нови листни пъпки. Средството е идеално както за поливане, така и за пръскане. Стандартната дозировка е 1 таблетка на 1 литър вода. Цветето трябва да се полива само с пресен разтвор и не повече от веднъж на 2-3 седмици.

Твоят коментар

Be the first to comment on "Защо цветята обичат аспирин – хем е евтино, хем цъфтят като обезумели. Ето тайната:"

Какво мислите?