Home » БЪЛГАРИЯ » ЗА ПРИМЕР! Анонимен дарител даде всичките пари за разширението на църквата „Света Троица“ в Бургас
ЗА ПРИМЕР! Анонимен дарител даде всичките пари

ЗА ПРИМЕР! Анонимен дарител даде всичките пари за разширението на църквата „Света Троица“ в Бургас

Дарител, който е пожелал да остане анонимен, е осигурил огромна сума, за да се финансира разширението на храма „Света Троица“ в бургаския ж.к. „Славейков“, видя Ко4.

Това е причината в едноименния парк да се отсичат старите дървета. На тяхно място ще се изгради новото крило на християнския храм, който от години е отеснял, защото реално се използва от 60-70 хил. бургазлии – от ж.к. „Славейков“, ж.к. Братя Миладинови и ж.к. „Зорница“.

Информацията потвърди архиерейският наместник на бургаската духовна околия отец Севастиян.

„Община Бургас прехвърли земята, която е нужда, за да бъде разширен храм „Св. Троица“. Заради това някои от дърветата се наложи да бъдат премахнати. Всички процедури са приключили, имаме изпълнител на проекта, както и проект за разширение на църквата. Остава само да се финализира част от документацията и строежът започва“, каза отец Севастиян.

Отец Василий от храма „Света Троица“ също коментира жеста пред „Флагман„.

„Благодаря на този човек, той осигури 95 % от всички средства, нужни за строежа, той беше моторът на цялата инициатива, вдъхна ни увереност. Този свят човек го направи, за да може жителите на жк „Славейков“ и околните комплекси съвсем скоро да имат подходящ храм. Останалите 5 % са на боголюбиви бургазлии“, допълни отец Василий.

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Какво мислите?