Home » СВЯТ » За пример! Милиардер филантроп изплати заемите на 400 студенти!
Милиардер филантроп изплати заемите на 400 студенти

За пример! Милиардер филантроп изплати заемите на 400 студенти!

Инвеститорът в модерни технологии шокира завършващите студенти в колеж в Атланта, Джорджия, като им каза, че ще изплати всичките им студентски заеми.

Робърт Ф. Смит, един от най-изтъкнатите чернокожи филантропи в Америка и направи това обещание, докато произнасяше реч пред випускниците от колежа “Морхаус”, предаде “Канал 3”.

Близо 400 студенти ще се възползват от неговата помощ на стойност около 40 млн. долара. Випуск 2019 г. и техните преподаватели бяха зашеметени от новината, преди да избухнат в аплодисменти.

56-годишният Смит основава частна инвестиционна компания “Vista Equity Partners” през 2000 г., за да инвестира в софтуерни компании и има лично богатство с нетна стойност от 5 млрд. долара, според авторитетното издание “Forbes”.

“От името на осемте поколения от моето семейство, които са живели в тази страна, ние ще „сипем малко гориво във вашия автобус“, каза г-н Смит на завършващите. “Това е моят клас, 2019 година. И моето семейство прави това дарение, за да ликвидира студентските ви заеми.”

Милиардерът беше в колежа, за да получи почетната титла “Доктор хонорис кауза” за направено преди това дарение от 1.5 млн. долара за “Морхаус”, разбра Ко4.

22-годишният Аарон Мичъм плачеше от новината, че няма да му се налага да изплаща 200 000 долара заеми, които е взел, за да финансира своите финансови проучвания.

“Бях шокиран“, каза той пред Би Би Си. “Сърцето ми подскочи. Всички плакахме.”

Президентът на “Морхаус колидж” Дейвид А Томас каза: “Когато трябва да обслужвате дълг, изборът за това какво можете да направите е ограничен. Безвъзмездната помощ дава свободата на завършилите да следват мечтите си.”

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Какво мислите?