Новините на фокус
Home » KO4 STORY » За пример! 10-годишният Денис намери бял плик с голяма сума пари и ги предаде в кметството
10-годишният Денис намери бял плик с голяма сума пари

За пример! 10-годишният Денис намери бял плик с голяма сума пари и ги предаде в кметството

Денят е 8 март. 10-годишният Денислав Иванов от врачанското село Курново кара колело след училище.

Времето е слънчево и четвъртокласникът се радва на топлия петък. Докато се вози с велосипеда си, вижда на улицата бял плик. В първия момент през ума му минава, че са изгубени документи. Детето отваря пликчето и в него вижда пари. Сумата е 980 лв., предвидена за инвалидните пенсии на три жени от селцето. Изгубени са по път за кметството, където всеки месец се раздават социалните помощи, разбра КО4.

Нито за секунда Денис не си и помисля да ги задържи за себе си и похарчи. Отива и ги предава в кметството.
Момченцето се отглежда временно от леля си Деница и баба си. Майка му работи в Русе, за да го издържа.

„Липсата на работа в малките населени места обрича цели семейства на недоимък, който пък води до миграция на населението. За никого не е тайна, че тези процеси докараха хората от Северозапада до просешка тояга“, коментират с болка местните. Въпреки че не живее в лукс, детето не се изкушава да похарчи и лев от намерената сума.

„Почти винаги тези, които нямат възможности, са най-доблестни и честни. Гордея се с постъпката на своя племенник!“, разказа емоционално пред „България Днес“ неговата леля Деница Цолова.
Тя не скри огорчението си от факта, че само една жена на име Йорданка Стоянова го е похвалила за стореното и го е насърчила винаги да бъде толкова доблестен.

Денис е ученик в 4 „б“ в началното училище в гр. Роман „Петко Рачов Славейков“.

Като научила за върнатите хиляда лева, класната му Магдалена Павлова много се зарадвала, че именно неин ученик проявява такава доброта. Съвсем наскоро, пак в гр. Роман, беден мъж намери и върна близо 400 лв., а историята му трогна мнозина местни. След приятелска среща на отборите Искър Роман (1923) и ФК „Пъстрина“ Монтана (2012) един от футболистите установява, че му липсва щипката с пари.

Мъжът допуска, че някой е претърсил съблекалнята, докато двата отбора ритат топката. Тръгва си разочарован и видимо ядосан от Роман, без да предполага, че в същото време мъж на име Росен Ванков намира парите, докато мете стадиона. Човекът е нает по проект „Работа“ към общината и се грижи именно за поддръжката на градския зелен терен.

„България Днес“ научи, че години наред добросъвестният Росен е бил безработен. Въпреки нищожното си възнаграждение и нисък стандарт на живот той връща парите в кметството и казва къде ги е намерил. Така сумата е върната на футболиста от Монтана, а кметът на Роман Валери Ролански му връчва благодарствено писмо.

„Пожелавам на Росен винаги да бъде толкова честен и всеотдаен“, мотивира го Ролански

Източник: Бгднес

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*