Новините на фокус
Home » KO4 STORY » За първи път тя стана майка на 65 години. Изминаха 10 години: как живеят тя и дъщеря й сега
За първи път тя стана майка на 65 години. Изминаха 10 години: как живеят тя и дъщеря й сега

За първи път тя стана майка на 65 години. Изминаха 10 години: как живеят тя и дъщеря й сега

Преди 10 години, когато украинката Валентина Подвербная от Чернигов беше на 65 години, тя роди първото си дете. 

Тогава това беше истинска сензация, която развълнува не само Украйна, но и всички страни от ОНД. Но както се случва, постепенно тази история започна да отшумява. Разбира се още има хора, които се интересуват от живота на възрастната майка и дъщеря й, особено след като Валетнина привлича вниманието на мнозина с неподходящото си поведение.

Валентина имала два брака през целия си живот, но от тях няма деца. Тя се страхувала да остане сама на стари години, затова решила да коригира тази ситуация радикално. Тя проучила цялата информация за репродуктивната клиника, цените за IVF и започна да събира необходимата сума.

В продължение на 7 години Валентина яла само хляб и картофи, за да пести пари

„След основната работа работех на непълно работно време, продавах всякакви дрънкулки близо до спирката“, споделя жената. В крайна сметка тя успяла да събере необходимата сума и да отиде в клиниката. Първо лекарите й предписали хормонално лечение, а след това направили три опита за изкуствено осеменяване.

Третият опит е успешен и в края на февруари 2011 г. жената ражда здраво бебе, което тежи малко над три килограма. Претърпяла е цезарово сечение. Валентина кръсти дъщеря си Анна-Мария.

На семейството помогнаха доброволци, които казаха, че разхвърляният апартамент на възрастната майка дори няма необходимите мебели за детето. Подвербная не даваше на педиатъра да прегледа бебето, не я хранеше със специални смеси и не купуваше памперси. Тя ходеше с детето няколко часа, независимо от времето. Тя дори не е изпратила детето на детска градина. Също така момичето носеше дрехи, които не бяха подходящи за времето и сезона.

Дори сега майката забранява на Анна-Мария да общува с връстниците си, тъй като те могат да я научат на лоши неща.

Служителите на службата за социални грижи вече са посещавали Подвербная няколко пъти с призовки, дори са правили опит да я лишат от родителските си права, но не са намерили особено убедителни причини за това. Съседите говориха за вулгарното поведение на Валентина, но в същото време не се съмняваха в любовта й към дъщеря си. Известно време жената беше заподозряна в просия, към което тя привлече дъщеря си, но те не можаха да потвърдят това. Периодично семейството се подпомага с ремонти и нови мебели. Необичайното семейство се наблюдава от социалните служби и градските власти.

Анна-Мария вече започна училище. Отначало учителите се страхуваха за нея по отношение на социалната адаптация и академичните постижения, но тя бързо успя да свикне и се показа добре в обучението си. Подвербная искала да бъде класната стая до дъщеря си, но учителите не й позволили.

Жената сподели в интервю, че мечтата й е да има собствена градина, където да засади ябълкови овощки за дъщеря си, а също мечтае за мъж, който да й помогне да отгледа Анна-Мария.

 

Твоят коментар

About Admin Ko4

Какво мислите?