Горещи новини

Звездите полудяха по новата диета на шеф Силвена Роу

Звездите полудяха по новата диета на шеф Силвена Роу

Ексцентричната кулинарка Силвена Роу е посветила последните години от живота си на мисията да спре стареенето само с помощта на храната.

56-годишната шеф готвачка, която е собственик на някои от най-скъпите и елитни ресторанти по света, се похвали, че е разработила нов страхотен режим. С него всеки може да подмлади тялото и духа си, а родните знаменитостите заедно с още стотици хора от цял свят вече следват постулатите на Силвена.

Шеф Роу се е подлагала на клинични изследвания, които доказват научно, че е успяла да спре биологичния си часовник. Макар по лична карта да е на 56, всъщност експериментите показали, че организмът ѝ е на не повече от 40 години. Ето как кулинарката, която бе жури в „Мастършеф“, успява да надвие старостта.

„Скъпи приятели, това е моят подарък за всички вас за новата година! Не планувам новогодишна резолюция!
Просто се стремя да съм по-силна и по-млада. Ако това е вашето, следвайте моите 7 принципа за диета на дълголетието“, написа в социалните мрежи Силвена.

1. Стремете се да консумиране повече растения, започнете с 50% растения от основното си хранене и увеличете до 80-90%. България е богата и на плодове, и на зеленчуци!

2. Постете! Дайте на тялото си почивка, за да може да се възстанови и излекува. Гладувайте поне 12 часа – опитайте се до 16, ако нямате здравословни проблеми. Постенето активира веригата ни за оцеляване, която служи да ни поддържа живи и здрави за по-дълго време.

3. Кажете „НЕ“ на захарта! Тя е еквивалент на наркотик за развлечение! Избягвайте сладкишите и тестените изделия.
Внимавайте за скрити захари в преработените и бързите храни. Захарта води до пристрастяване – ще трябва да я намалите постепенно, за да се отървете от нея, но вие ще го направите! Воля!

4. Винаги проверявайте какви са източниците на вашата храна! Изберете органичното, когато е възможно, а и ако е месо, да е без хормони и антибиотици! Плюс дива риба и морски дарове, винаги избирайте местни български продукти!

5. Избягвайте преработените храни! Те са пристрастяващи, пълни с вредни изкуствени съставки и добавена захар!

6. Яжте, преди да се стъмни. Значи последното хранене за деня или вечеря да е по-рано! Знам, че е трудно, защото ние си обичаме да се заседим на маси по цели вечери…

7. Яжте плодове с ниско съдържание на захар, зеленчуци с ниско съдържание на нишесте, ядки, семена, пасищни яйца и месо, хранено с трева. Започнете бавно и постепенно!

Аз правя горенаписаното поне в 80% от времето си, а в другите 20% аз си позволявам да си се поразлигавя – дали е с качествена тортичка, черен шоколад или пък мръвка, но малко на количество, а пък с високо качество!

Твоят коментар

Be the first to comment on "Звездите полудяха по новата диета на шеф Силвена Роу"

Какво мислите?