Новините на фокус
Home » ЗДРАВЕ » Златните съвети на д-р Гайдурков пазят от вируси
Златните съвети на д-р Гайдурков пазят от вируси

Златните съвети на д-р Гайдурков пазят от вируси

Д-р Георги Гайдурков завършва медицина в Медицинска академия-София през 1985 г. Специализира нутрициология към Свободния медицински факултет с ръководител проф. Божидар Попов.

През 1995 г. завършва и магистратура по психология към СУ „Св. Климент Охридски“ със специалност „Клинична и консултативна психология“. Работата му е насочена в областта на профилактичното и лечебното хранене, холистичната медицина и логотерапевтичната психология. В сезона, в който вирусите започват усилено да ни атакуват, д-р Гайдурков дава своите златни съвети как да ги борим само и единствено с хранене, без да се тровим с лекарства.

Специалистът съветва да приемаме много сурови храни – пресни плодове и зеленчуци, включително и под формата на сокове и зелени смутита. „Да се консумират много подправки – чесън, джинджифил, люти чушки, чимен, куркума, черен пипер и други. Сурови жълтъци. По желание и сурови ядки”, казва още той. Гайдурков препоръчва приема на три вида чай, които имат унищожително влияние върху всяка инфекция – ройбос, ехинацея и котешки нокът.

„Вместо хапчета, за имунитет да се пие бъзак – по 10-15 сушени зрънца дневно. Полезни са още инхалациите с масло от чаено дърво и евкалипт. По желание могат да се прилагат загряващи процедури, ако вече имате вирус – горещ и/или контрастен душ, краката в топла вода, топла вана с биологичен терпентин, масаж и разтриване с камфоров спирт”, допълва докторът.

„Микробите се развиват в среда на отпадъчни вещества. Човешкото тяло се разпада и изгражда непрекъснато. Ние живеем чрез обмяна на веществата. Основен източник за изграждане на организма е храната. Няма частица от нас, която да не е дошла от храната ни. Само кислородът идва от въздуха. Но всичко останало в нашия организъм – за добро и зло, за здраве и болест – идва от материята на храната.

Ако организмът своевременно извежда тези органични отпадъчни вещества и те не се задържат в него, ние сме в добро екологично равновесие. Но ако нашият организъм трупа някъде органични отпадъци, те стават хранителна среда за развитие на микроби“, обяснява специалистът и призовава да не подценяваме редовното посещение на тоалетната. Ако имаме проблем с това, незабавно да предприемем мерки и да преминем на режим с обилна консумация на киви, манго, круши и зеленолистни.

Твоят коментар

About Натали Славчева

Какво мислите?