Горещи новини

Зловещо! Георги, който уби майка си с 40 удара с нож: Исках да я приключа бързо, по хуманен начин

Зловещо! Георги който уби майка си с 40 удара с нож: Исках да я приключа бързо по хуманен начин

Синът на 64-годишната учителка Рада Гешева, която беше жестоко убита с около 40 удара с нож в Бургас в неделя, е направил пълни самопризнания, обявиха от прокуратурата.

„Извършителят е нанесъл няколко десетки удара с нож. Нанесъл е наранявания в областта на гърба, бъбреците и краката на жертвата. Накрая е казал: „Унищожих ѝ бъбрека“.

Синът ѝ не проявявал никакво съжаление. Той не се разкайвал, напротив – хладнокръвно заявил, че е „искал да приключи майка си бързо, по хуманен начин“. За целта първоначално се е опитал да пререже с нож гърлото ѝ. Тя е оказала съпротива, ножът се е счупил и след това е започнал удари по тялото ѝ, поясниха от обвинението.

Отзовалите се на сигнала за престъплението полицаи заварили на мястото младия мъж и безжизненото тяло на майка му.

Експертиза ще уточни психичното състояние на 24-годишния Георги Генджов. 7 пъти той е лекуван в психодиспансера в Бургас, като миналата година е лежал три пъти. Има и криминална проява – през 2017 г. е задържан за притежание на наркотици.

„Има данни, че извършителят е употребявал наркотици и майка му е била силно притеснена от този факт. Най-вероятно тези нейни притеснения са довели до възникването на спор и до убийство. Той е живял на квартира на адреса, където е извършено престъплението. Неговата майка е живеела на друго място. По-рано през деня той се оплакал от здравословни проблеми и затова тя е отишла“, поясниха от обвинението.

Прокурор Георги Чинев уточни пред журналисти, че толкова жестоко престъпление не е виждал в кариерата си.

Два са подадените сигнали в полицията за извършеното ужасно зверство – първо позвънил приятел на Георги, на когото той признал какво е сторил. 2-3 минути по-късно се обадил и убиецът. Когато полицаите отшили на адреса на ул. „Шейново“ 42, го заварили до трупа на майка си.

Генджов е злоупотребявал с наркотици и е вземал медикаменти по лекарско предписание, пише „Флагман“. Работи се по хипотезата, че е убил майка си, защото приемал нейното притеснение и желание той да спре да взема наркотици като опит от нейна страна да го „трови“ с лекарствата, предписани от психиатър.

Прокурор Чинев посочи, че на Георги Генджов е повдигнато и предявено обвинение за убийство с особена жестокост и по особено мъчителен за жертвата начин. За убийството са използвани два ножа. Самият Георги разказал, че преди да вземе ножа, четири часа е гледал втренчено майка си. Първоначално е искал да пререже гръкляна ѝ, ножът се е счупил, затова прибягнал към използването на втори, с който нанесъл десетки удари в гърба, бъбреците, краката.

„Ние като хора с немалко опит сме се сблъсквали с много жестоки убийства, но това можем да го наречем „венец“ на жестокостта“, заяви прокурор Чинев.

Бивши ученици на Рада Гешева в шок, скърбят за нея

Бивши ученици на убитата учителка Рада Гешева са в шок от трагедията. След като стана ясно, че тя е жената, убита от сина си в Бургас, възпитаниците ѝ започнаха да споделят в социалните мрежи мили думи и спомени за нея.

Румяна Пашова пише във фейсбук:

„Госпожо… госпожо… какво стана… как… защо… защо точно вие, защо точно на вас се случи това, тази жестокост, тази нечовешка жестокост… Мислех, че никога няма да остареете и ще сте си все така красива, сияйна, сияеща, възхитителна… и наистина не остаряхте, останахте си млада, усмихната и красива – в мислите, в спомените ми… до последно си пишехме, до последно се срещахме… и сега вече си давам сметка за истинския смисъл на някои от изказванията ви, когато съм ви се оплаквала от децата си, как не слушат, как се карат и бият помежду си… Защо сте премълчавала? Защо не сте казала, извикала, изкрещяла, че имате толкова жесток и сериозен проблем??? Толкова хора ви обичаме, може би нямаше да са така нещата… един ден пак ще се срещнем, сигурна съм… а дотогава ще ви виждам всеки път, когато съм в Бургас, на вашите места, с вашата усмивка, защото, както вие ми казвахте: „обич за обич“… Рада Гешева… човек, жена, учител, будител, Вселена…“.

Иван Миндов:

„Все още не мога да повярвам, че любимата ни класна, любимата на поколения ученици на Руската гимназия в Бургас, я няма вече. Тя бе от хората, които знаеха как да раздават доброто, да те заразят да искаш да бъдеш добър… Никога няма да забравя първата ми среща с нея в VIII клас. Аз, тогава хлапе-тинейджър, бях свидетел как тя ни предизвика, вместо да цитираме стандартните, зазубрени разсъждения по литературни произведения, да разсъждаваме сами върху няколко фрази за 5 минути и да запишем това, което първо ни мине през ума.

След това накара всеки да прочете написаното от него (тя искаше по 3 изречения). И до ден днешен помня как тя накара целия клас да аплодира… Тогава аз бях едно страшно срамежливо момче, което никога не бе виждало такова внимание. Оттогава се опитвам никога да не я разочаровам… Тя успяваше да разбере как се чувстваме, знаеше какво да ни каже, какво да ни посъветва, за да се почувстваме по-добре…

И ако днес чувството и болката, че си е отишла и че една част от нас си е отишла с нея, съществува, остава и надеждата, че пък част от нея е останала у нас…

С огромна мъка трябва да се сбогувам с учителката ми, но не мога да кажа „сбогом“, а „до нови срещи“, когато Бог е отредил…“


Рада Гешева със сина си Георги на абитуриентския му бал


Обичаната учителка Рада Гешева със свои ученици

Твоят коментар

Be the first to comment on "Зловещо! Георги, който уби майка си с 40 удара с нож: Исках да я приключа бързо, по хуманен начин"

Какво мислите?