Новините на фокус
Home » БЪЛГАРИЯ » Зов за помощ! Малката Анелиа се нуждае от 17 450 евро за да живее
Зов за помощ! Малката Анелиа се нуждае от 17 450 евро за да живее

Зов за помощ! Малката Анелиа се нуждае от 17 450 евро за да живее

Малката Анелиа се нуждае от 17 450 евро за сложна и спешна сърдечна операция в Турция.

Сумата не е по силите на родителите й, ето защо баща й Велю Колев отправя зов за помощ към хората с големи сърца. Изстрадалият родител моли да дадем шанс за живот на неговото 4-годишно ангелче, което заслужава здраво и щастливо детство.

Той разказа историята на дъщеря си с надежда да получи подкрепа за оздравяването й. Налага се лечение на частичен атриовентрикуларен септален дефект, т.к това състояние няма възможност да се лекува чрез лекарства.

Всичко започва през август 2022 г. Тогава при рутинен преглед детски педиатър установява, че Анелиа има шум в сърцето. Тя е на 4 г., родена е на 16.04.19 г. и никога преди друг лекар не е чувал този шум.

„Лекарката, която я прислушва за първи път, е казала на родителите, че не е нужна консултация с детски кардиолог. Според нея Анелиа ще го „израсте“. За съжаление, половин година след прегледа,  все повече лекари установяват сърдечния дефект и семейството решава да заведе детето на детски кардиолог в Пловдив. “Той обаче не искаше да ни постави диагноза и ни изпрати в София при професор доктор Анна Кънева, която установи, че Анелиа има частичен атриовентрикуларен септален дефект и няма възможност да се лекува”, споделя бащата.

Единственият начин момиченцето да се оправи е чрез отворена операция, която обаче застрашава до голяма степен живота й.

След прегледа при д-р Кънева започва и голямото търсене на специалисти в България, и в чужбина. Успяват да се свържат с доктор Ходжев, който е анестезиолог в няколко турски клиники. Той успява да свърже семейството с детски кардиолог и хирурзи в Аджъбадем Бакъркьой в Истанбул.

От кардиолог в турската клиника става ясно, че няма вариант Анелиа да се лекува с лекарства, единственият вариант е чрез операция, която трябва да се извърши в срок от година. В противен случай детето може да е с опасност за живота поради образуване на тромбове.

За съжаление обаче сумата за операцията е прекалено скъпа и непосилна за семейството. Лечението на малката Анелиа струва 17 450 евро, а родителите се надяват, че чрез кампанията ще успеят да съберат необходимата сума.

Операцията на детенцето е насрочена за 9-и август тази година, а то трябва да постъпи още на 6-и в турската клиника.

„Надяваме се чрез тази кампания да успеем да спасим живота на единственото важно нещо за нас – нашето дете! Това е зов за помощ на едни отчаяни и безпомощни родители, борещи се за най-красивото в живота си! МОЛИМ ВИ, помогнете ни! Без помощта на всички вас – добрите хора, няма да се справим.”

Банкова сметка IBAN: BG90TBIB931010A08VOL01

BIC: TBIBBGSF

Титуляр: Велю Колев (Баща на Анелиа)

Линк към кампанията може да откриете на следния интернет адрес:

https://pavelandreev.bg/campaign/da-spasim-anelia?fbclid=IwAR3eoYoJGD83pbb_v0vAz-kyIGvoQHgXyj3Wgfelol0ikTT90JxBjPIh1ok

Твоят коментар

About Натали Славчева

Какво мислите?