Новините на фокус
Home » ЗА ДАМИТЕ » Избухливият Пеньо Гатевски горд баща на близнаци
Избухливият Пеньо Гатевски горд баща на близнаци

Избухливият Пеньо Гатевски горд баща на близнаци

Зрителите на Нова тв, които съпреживяха емоциите на колоритния пловдивчанин Пеньо Гатевски в риалитито „Игри на волята”, а сега се вълнуват от представянето му в „Хелс Китчън”, сигурно ще се изненадат, но в личния си живот е доста различен.

На екран Гатьо, както стана известен бившият командос, е избухлив и темпераментен, често даже страшен, видя се в епизод на кулинарното шоу, в който се закани на друг участник, че „ще му избие зъбките”.

Вкъщи обаче мачото е грижовен съпруг и всеотдаен баща на близнаци. Даже тъкмо Гатьо често прави закуска за синовете си. Често ги радва с разнообразни менюта и за обяд, и за вечеря. Съпругата му Боряна също готви добре, но за Гатьо е удоволствие да се изявява като кулинар, както и да радва синовете си. Понякога приготвят храната си заедно. Зрителите вероятно са си създали впечатление, че Гатьо не е с лек нрав, строг е, често суров, но вкъщи пловдивчанинът е душа-човек.

Той помага на жена си в домакинството, при това съвсем не по изключение. Чисти и пуска пералня наравно с нея, така че домашните задачи не са му чужди.

Гатьо вярва, че съпругът трябва да е всеотдаен в грижите си към семейството във всяко отношение, включително в битовизмите. Така че той и съпругата му си поделят всички ангажименти както за дома, така и за синовете си, които вече са на 6. Пловдивчанинът дава вид на непреклонен характер и го е доказвал не само в предаванията, в които участва, но и в живота. Мъжкарството и силният му дух обаче се съвместяват у него с чувствителност.

Гатьо е признавал, че се е случвало да се натъжи до сълзи, но винаги насаме. Не си позволява да разкрива сърцето си пред хората. Това, което може да го разплаче, е свързано с близки приятели и със семейството му. Сред тежките му моменти е не някоя битка, в която се е включвал като командос, а когато загубил баща си. Той си отишъл млад, едва на 48 години, като по това време Гатьо бил войник.

Пловдивчанинът умее да цени живота и защото неведнъж е бил в опасни ситуации на бойното поле. Той на няколко пъти е попадал, под дъжд от куршуми и даже е прекарал месец във военнопленнически лагер.

Затова в „Игри на волята” периодите с недостиг на храна никак не го тревожеха. Гатьо хваща оръжие още на 18-годишна възраст. „Постъпих като наборен войник в 68-ма бригада. Специални сили. Сили за специални операции, с една дума – командос”, споделял е пловдивският мачо. Името Гатьо идва от фамилията му Гатевски. Получил го като войник, защото в армията „фамилията става малко име – от Гатевски ставаш Гатьо, от Иванов ставаш Иван”.

Гатьо бил над 7 години в специалните части, има над 150 скока с парашут и е участвал във военни действия, когато се включил в две мисии в Ирак. При престрелка правиш това, което си тренирал. Оцеляването тогава е кошмар, изтъквал е „войникът по сърце”.

„Като излезеш от базата, не знаеш дали ще се върнеш в нея. Беше истински ад, отвсякъде стреляха. Там беше истинска война. Имаше кръв навсякъде”, споделя Гатьо. Той напуска Силите за специални операции, за да изкарва повече пари и да купи дом за семейството си. От 15 години работи като лична охрана на заможен бизнесмен, чието име не споменава – „пази живота му, здравето му и имуществото му”.

На работодателя си Гатьо дължи много, понеже неведнъж му е помагал. Така че не просто е лоялен към него, но и го има за част от семейството си.

Разбираемо, откакто Гатьо е напуснал специалните части, майка му и съпругата му са по-спокойни. Те все се тревожили, когато командосът бил на мисии. Така че, след като сменил работата си, са по-спокойни. Не трябва и да се примиряват с пътуванията му, защото е на поредната опасна мисия. Затова сигурно са понесли по-леко отсъствието на Гатьо, когато бе сред участниците в риалитито „Игри на волята”. Той се включи в предаването, за да покаже на синовете си какво е „доблест, цел и никой да не може да те спре”.

Редица качества Гатьо демонстрира и в „Хелс китчън”, като част от звездния отбор в шоуто. Вярно, случва се да си изпусне нервите, и даже сипе страховити закани, но пък, както винаги, се старае да изпълни перфектно поставените му задачи. Гатьо е фурия в кухнята и вече изненадва участници и зрители с майсторските си кулинарни умения.

Твоят коментар

About Тодор Тодоров

Какво мислите?