Новините на фокус
Home » БЪЛГАРИЯ » Известната гадателка от Рудозем Андриана Миронова: Ако в следващ живот се преродя като мъж, пак ще си сменя пола
Известната гадателка от Рудозем Андриана Миронова: Ако в следващ живот се преродя като мъж пак ще си сменя пола

Известната гадателка от Рудозем Андриана Миронова: Ако в следващ живот се преродя като мъж, пак ще си сменя пола

Известната гадателка Адриана Миронова от Рудозем е първата на Балканите, а може и в Европа, която се раздели с мъжествеността си. На 18 май 1992 г. скалпелът на хирурга д-р Калоян Персенски от Ардино остави завинаги в миналото скромния младеж Андрей Миронов, решил по собствена воля да мине от другата страна на дъгата.

Оказва се, че след „трансформацията” на Ади се отваря третото око – започва да вижда настоящето и бъдещето. В 99 на сто от случаите предсказанията й се сбъдват, което увеличава славата й. Репортер гостува за пореден път в тайнствения дом на гадателката, за да узнаем какво да очаква народът ни до края на 2015-а и след това, какво ще се случи през горещата изборна есен, ще ни връхлетят ли нови природни катаклизми, какви ще бъдат последствията от бежанската вълна.

28 години след първата транссексуална операция у нас 57-годишната жена разказва за битието си преди и след трансформацията – преминала през танцьорка и фолкпевица, днес е само ясновидка, но се щади, за да не се уморява

“И в следващия си живот искам да съм жена, иначе пак ще се налага да се оперирам. Всеки се чувства не според тялото си, а според душата си. Тя е определяща. Тялото е опаковката.”

Това казва 56-годишната Андриана Миронова от Рудозем – първата транссексуална жена в България. Преди 28 години, когато е била мъж, както се е родила, и е била на 28 години, взима решение да постигне мечтата си – да се превърне в Андриана чрез операция.

“В Ардино, където ме оперираха, беше като на панаир. Десетки журналисти и любопитни хора се бяха струпали пред болницата. Операцията се предаваше на живо по националната телевизия, а всички вестници пишеха за мен. Две журналистки от БНТ ми помогнаха много. Те успяха да склонят д-р Персенски, който се колебаеше все още”, спомня си Андриана.

Тя среща хирурга д-р Калоян Персенски случайно в Ардино. Обяснила му, че не се идентифицира с хомосексуалността, а с жена, която по някаква случайност е в капана в мъжкото тяло. Той не дал категоричен отговор, тъй като очаквал негативна реакция в обществото. В момента д-р Персенски е управител на МБАЛ-Ардино.

До днес Андриана поддържа добри отношения с д-р Калоян Персенски, както и дъщеря му д-р Събина Персенска, която е известен акушер-гинеколог. Медикът и екипът му извършват две операции на Андрей Миронов.

Първата е била за отстраняване на мъжките полови органи, а 4 месеца по-късно е направена неовагина. Лекарите предписали и хормонално лечение.

Преди да си смени пола, Андрей Миронов е бил учителв родния Рудозем. Имал съпруга и дете на близо 5 години. За да стане жена, е трябвало разрешение от нея, от родителите му Минка и Данчо, които вече са на 75 и 81 години, както и психиатрична експертиза.

Андрей не е споделял предварително със съпругата си тези намерения. Казал в последния момент.

“Родителите ми вече свикнаха. В началото им бе трудно, особено на баща ми, но с времето приеха промяната и ме разбират. Обръщат се към мен с името Ани. Живеем в една къща – аз съм на втория етаж и там приемам клиентите си, а те живеят на първия. Винаги са ме подкрепяли.

Тогавашната ми съпруга има друг мъж и ново семейство. Детето ни завърши зооинженерство. Дълго време живя в Лондон, сега е в България със семейството си. Поддържаме приятелски отношения”, разказва Андриана.

В първите месеци в битието си на Андриана е искала да убие всичко, което напомняло, че е била мъж.

Изхвърля мъжките си дрехи, унищожава всички снимки Накупила женски дрехи, но по-провокативни – къси поли, обувки с висок ток. Боядисала си косата и слагала много грим – искала да изглежда убедително като жена. Подменила и всички документи. Покрай известността си тогава се уредила за танцьорка в оскъдно облекло по барове и вариетета. Пробвала се и в попфолка. Пеела гръцки и български песни в барове по морето и в много градове в страната, имала си и балет от рускини.

От този период са и спомените за по-съществен трепет от връзка с мъж. Имало и други мъже в живота , “но жестоко” не била хлътвала, разказва вече доста наедрялата Андриана.   Д-р КАЛОЯН ПЕРСЕНСКИ

Д-р КАЛОЯН ПЕРСЕНСКИ

Кокетната някога танцьорка сега рядко излиза навън. Признава, че са минали много години, откакто е напускала Рудозем и района. Сега е гадателка, но се уморява бързо и следобед не гадае, а предпочита да си почива, да гледа сериали и да чете любимите си книги.

“Не ми е било писано да бъда артистка, надделя другата ми дарба- ясновидството”, признава тя. Принудила се да напусне и учителската професия – освен че не подхожда на педагог да танцува по барове, тръгнало името на ясновидка и гадателка. Хората започнали да се редят да им гледа и разваля магии в училището и решила, че ще сменя попрището си.

Отбелязва обаче, че с гадателските си способности се утвърдила преди смяната на пола.

“Когато бях студент в учителския институт в Смолян, предсказвах разни неща, сънувах от предния ден въпросите, които ще ми се паднат на изпита, даже сънувах какви оценки ще имам. Възможно е тези способности да съм ги имала още като дете”, споделя тя.

Тогава познала на свой колега учител пола и деня на раждане на детето му, които били коренно различни от тези на лекарите. Той е бил от доспатското село Касък. Почти цялото село се изредило при нея да им познава съдбите, клиентите се увеличавали лавинообразно особено след промяна на пола.

Методът на гадаене е да се среща директно с клиента. “За да предсказвам на един човек, той трябва да е срещу мен, да знам името, с което е роден, и рождената му дата. Така намирам кода на съдбата му”, обяснява Андриана.

Тогава масово хората от района искали да работят на Запад. Търсели Андриана да им прави талисмани за късмет, които да пуснат в реките в държавите, в които отиват. Талисманът представлява сгънато в триъгълник правоъгълно парченце хартия, на което се записва заклинанието с кабалистични знаци, цитати от Корана, руни, магически символи. Тя го връчва на човека и му поръчва да го носи седмица преди да замине и да го хвърли в тамошна река. Когато се разделя с него, човекът трябвало да изрече: “Както върви водата и моят късмет по вода!”.   Някогашният учител живее с възрастните си родители в Долен Рудозем.

Някогашният учител живее с възрастните си родители в Долен Рудозем.

“Въпреки че аз не пътувам извън България, нося късмет навсякъде по света”, хвали се Андриана. Често я питали за числата от тотото, но тя никога не се занимавала с това. Счита, че тотото е в ресора на дявола, защото парите там били лесни. Твърди, че клиенти били и много влиятелни хора- бизнесмени, олигарси, дори кметове, министри и зам.-министри.

Рудоземската гадателка носи само сребро, понеже нечистите сили се страхуват от него и едно време са убивали със сребърни куршуми вампири, таласъми и дяволи.

“Забелязала съм, че ако сложа злато върху себе си, ми става много горещо, ставам агресивна – все едно, че съм друг човек. Златото е металът на Слънцето, в него има много огън, докато среброто е металът на Луната – носи успокоение, даже лекува”, казва Андриана.

“Ковидът много наплаши хората. Идват постоянно и ме питат ще имат ли пари и работа. Като видя, че има смърт от болестта, ги щадя. Никога не казвам директно, а на близки. Много са се увеличили депресираните и шизофренираните хора”, отбелязва тя.

Преди известно време прекарала коронавируса. Тъкмо си е била поставила антигрипна ваксина и допуска, че тя и антивирусни препарати, които пиела, помогнали да го прекара леко.

Специална ваксина за COVID не си е поставяла. “В кабинета, където гледам, има вентилатор, който е пуснат, защото ми се нагрява главата. Досега 100 пъти да съм се заразила от диханието на клиентите.

Мен Господ ме пази. До 2 години вирусът ще отмине напълно и ще е само лош спомен. Новият вариант омикрон няма да налази масово България”, пророкува ясновидката Андриана.

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Какво мислите?