Горещи новини

Известният руски хирург Д-р Лео Бокерия: Закуската дайте на врага, ако искате да живеете дълго

Известният руски хирург Д-р Лео Бокерия: Закуската дайте на врага ако искате да живеете дълго

Известният кардиохирург в Русия, д-р Лео Бокерия (на 85 години), често е наричан „човек-оркестър“. Той е хирург, учен, промотиращ здравословен начин на живот, ръководител на обществената организация „Лига за здраве на нацията“, изключителен атлет и активен общественик.

Ако се е случвало да видите неговият тренировъчен режим в YouTube, вече знаете за впечатляващата му жизненост и издръжливост. Но какво е тайната зад тази невероятна сила?

Д-р Бокерия споделя: „Казват: Закуската изяжте сами – това са пълни глупости! Когато се събудите, тялото ви започва да свиква с работния ритъм и вие сядате на масата и изяждате пълна чиния с месо, кошница хляб и заливате всичко това с чаша от някакво питие… отидете на работа с пълен стомах. Така буквално съсипвате себе си.

Когато си сътрудничехме с американците, забелязах, че големите хирурзи пият само чаша кафе сутрин в най-добрия случай. Те ядат един сандвич на обяд и го наричат ​​обяд. Вечерта се прибират, ядат нормална храна, плуват в басейна, четат и си почиват.

Затова дайте закуска на врага, обядвайте около обяд и вечеряйте нормално (но не късно вечер) и накрая се разходете преди лягане или тренировка.

Според моя опит хората, които живеят така – живеят дълго и здраво!“

д-р Лео Бокерия
д-р Лео Бокерия

Последното изследване, извършено в университета Корнел, подкрепя съвета на известния руски лекар. Професор Дейвид Левицки откри, че хората, които пропускат закуската, отслабват значително през няколко седмици.

Той потвърди тази теория чрез експеримент, целящ да определи дневното приемане на храна от човека.

Една половина от участниците консумираше закуска, докато другата група я пропускаше. Групата, която пропусна закуската, приемаше средно с 408 по-малко калории на ден отколкото групата, която закусваше редовно.

Според този учен, изпускането на закуска може да бъде ефективен метод за бързо отслабване.

Дейвид Левицки казва: „Разбирам, че пропускането на закуска противоречи на всичко, което знаете за здравословното хранене, но новите данни ни карат сериозно да обмислим пропускането на първото сутрешно хранене.“ Разбира се, това се отнася за здрави хора.

„Хората, които имат проблем с диабет и хипогликемия, не трябва да пропускат хранене, за да поддържат нивото на глюкозата си“.

д-р Лео Бокерия

Според Световната здравна организация, закуската все още се счита за най-важното хранене през деня, и човек, който редовно яде закуска, поддържа здрав метаболизъм и намалява риска от наднормено тегло. Въпреки това, те признават, че излишно изобилната закуска може да доведе до натрупване на излишни килограми. Но за дебелия човек, редовния прием на нормален брой калории и честите, но по-малки хранения, може да помогне в процеса на отслабване.

[highlight]А какво яде д-р Лео Бокерия всеки ден?[/highlight]

В свое интервю той разкрива: „Спрях да ям шоколад, който преди консумирах в големи количества: идвах от операционната, изяждах 100 грама черен шоколад и работех още 5-6 часа. Това беше нещо като дрога за мен.

С течение на времето разбрах, че това не ме води до никъде, така че започнах да практикувам диетата на американския астронавт. Изключих захарта, солта и хляба. Отслабнах с 9 кг и се чувствам много по-комфортно от преди. Семейството ми ме критикува и казва, че трябва да се храня по-добре, но този начин на хранене ме устройва.

Сутрин по правило ям малко немско сирене, на излизане от операционната – леко кисело мляко или варено яйце. А вкъщи вечерям и имам пълноценно хранене.“

Източник: Площада

Твоят коментар

Be the first to comment on "Известният руски хирург Д-р Лео Бокерия: Закуската дайте на врага, ако искате да живеете дълго"

Какво мислите?