Новините на фокус
Home » БЪЛГАРИЯ » Излезе прогнозата за следващите 24 часа, появиха се нови кодове
Излезе прогнозата за следващите 24 часа появиха се нови кодове

Излезе прогнозата за следващите 24 часа, появиха се нови кодове

След обяд валежите ще продължат и на много места ще са значителни по количество.

Отначало в планинските райони и на отделни места в Североизточна България дъждът ще преминава в сняг, а до края на деня сняг ще завали и на много места в останалата част от страната. Привечер ще започне да се образува снежна покривка.

Вятърът ще се ориентира от север-североизток, ще е умерен, в Източна България – временно силен. По планинските проходи и в Североизточна България има условия за виелици и навявания. Ще нахлува студен въздух и температурите ще се понижават, към 14 часа в по-голямата част от страната ще са между 1° и 6°.

Прогноза за България за 16.12.2023

През следващото денонощие времето ще се задържи облачно. През нощта в по-голямата част от страната дъждът ще премине в сняг. До обяд в Северна България валежите ще спрат, а в Южна ще продължат до късно вечерта, но постепенно ще отслабват. На места там ще са значителни по количество.

Снежната покривка ще се увеличи. По планинските проходи и в източните райони ще останат условията за виелици и навявания. Ще духа умерен, главно в Централна Южна и Югоизточна България – временно силен североизточен вятър. Сутринта температурите ще са между 0° и 5° и ще останат без съществен дневен ход.

В планините ще е предимно облачно с валежи от сняг. Остават условията за навявания и виелици. Ще духа умерен и силен североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около минус 2°, на 2000 метра – около минус 5°.

©

Кодовете за утре

По Черноморието ще е предимно облачно. До обяд валежите по северното крайбрежие ще спрат, а по южното ще продължат до късно вечерта, но постепенно ще отслабват, на места количествата ще са значителни. Ще духа умерен и временно силен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 3° и 6°. Температурата на морската вода е 9°-11°. Вълнението на морето ще се усили и ще бъде 3-4 бала.

Нови предупредителни кодове са в сила за утре за част от страната.

Твоят коментар

About Натали Славчева

Какво мислите?