Новините на фокус
Home » БЪЛГАРИЯ » Изписаха бебето на починалата Ивелина, жената осигурила всичко за него преди да го роди
Изписаха бебето на починалата Ивелина жената осигурила всичко за него преди да го роди

Изписаха бебето на починалата Ивелина, жената осигурила всичко за него преди да го роди

Изписаха бебето на починалата 29-годишна родилка в Русе. Да посрещнат малкия Белослав се събраха както близи и приятели, така и много непознати хора, дошли да подкрепят семейството.

След смъртта на 29-годишната Ивелина Маринова за бебето ще се грижат баща му Мартин и цялото семейство. То е в добро състояние. Близките споделиха, че още преди раждането майката е подготвила всичко за детето и засега няма нужда от средства или дарения.

Познати и непознати изразиха съпричастност към болката на семейството на Ивелина и настояха да няма повече подобни трагедии.

„Ние идваме за подкрепа и най-после нещо да се промени в тази държава за лекарите и въобще за медицинския персонал, който не си върши добре работата“, каза Рени Неофитова пред bTV.

„Тя беше уникална майка, може да видите и голямото й дете, държанието му, толкова много се е грижила за него, толкова беше привързан към нея, страхотна майка беше, страхотна майка“, сподели Елица Димитрова пред „Русе медиа“.

Тя бе категорична, че не би родила в България второто си дете, защото прави сравнение с чужбина, където е родила. И настоява да се сложи край на практиката лекарите да работят и в държавна болница, и на частно.

За свекъра на Ивелина – Георги Георгиев, все още няма отговор на много въпроси, свързани със случилото се в болницата и начина на работа в лечебното заведение. Новият член на семейството не може да запълни празнината от загубата.

„Утеха единствено, пак няма да е утеха, но единствено, ако видя, че някой е влязъл в затвора и си е получил заслуженото, поне малко от малко някакво удовлетворение ще има“, каза той.

29-годишната родилка Ивелина Маринова почина на 24 май в УМБАЛ „Канев“, ден след раждането на втория си син. Изпълнителната агенция „Медицински надзор“ и Окръжната прокуратура в Русе се самосезираха и започнаха проверка по случая.

Ивелина е постъпила в лечебното заведение за естествено раждане с избор на екип, но усложнения по време на родовия процес наложили лекарите да пристъпят към оперативно родоразрешение. 12 часа след раждането и след като прекарала нощта на 23 срещу 24 май със силни болки, Ивелина починала.

Първоначалната версия за смъртта й е белодробна емболия. Извършена е вече аутопсия, като резултатите от нея се очакват в 25-дневен срок.

Твоят коментар

About Admin Ko4

Какво мислите?