Новините на фокус
Home » БЪЛГАРИЯ » Изплуваха интересни факти за семейството на ген. Венцислав Мутафчийски
Изплуваха интересни факти за семейството на ген. Венцислав Мутафчийски

Изплуваха интересни факти за семейството на ген. Венцислав Мутафчийски

Генералът е имал драматични ситуации и в семейната вила, разбра Ко4

Интересни факти за семейството на шефа на Националния оперативен щаб – ген. Венцислав Мутафчийски, видяха бял свят.

Не за първо лято туристите в Черноморец забелязват присъствието на ген. Венцислав Мутафчийски.

Местни хора разказват, че го помнят още от млад лекар, преди да оглави ВМА и да стане шеф на НОЩ. Те дори го приемат като един от тях.

Още преди години родителите на Мутафчийски, които към днешна дата са пенсионери, решили да си купят къща на морето и избрали именно Черноморец. Галина и Методи, които и до ден днешен живеят в родната Дупница, взели имота със собствени спестявания, за да има къде през лятото да се събират със синове, снахи и внуци.

Местните хора ги познавали и знаели, че генералът е лекар.

Останали изненадани, когато започнали ежедневно да го виждат по тв екрана. За първо лято ген. Венцислав Мутафчийски не можел да отдъхва анонимно. Често се случвало да го разпознават, заговарят и да искат да се снимат с него. До миналото лято това се случвало само, ако засечал случайно благодарни пациенти.

В къщата в Черноморец шефът на НОЩ също е имал драматични ситуации. Именно там го заварва новината за атентата на бургаското летище „Сарафово“, който потресе страната ни на 18 юли 2012 г. Тогава избухна автобус с израелски туристи, жертвите бяха шест, а ранените – близо 40 души.

Докато Мутафчийски в същия ден е на почивка в семейната вила, приятел му се обажда и му казва за кървавия терористичен акт.

Без някой да му нарежда, генералът запалил личния си автомобил и тръгнал към мястото на инцидента. Той е първият доброволец, който се явява там. Помощта му е безценна, защото е военен лекар и знае как да реагира и да се погрижи за взривните рани на пострадалите. Трагедията на летище „Сарафово“ оставила траен белег в съзнанието му.

Всяка година, докато бил на море, се отбивал до мястото, за да почете паметта на загиналите там, пише retro.bg.

Твоят коментар

About Иван Ангелов

Какво мислите?