Home » БЪЛГАРИЯ » Изплува истината за истерията в засегнатото от чума село Шарково! Фактите са стряскащи!
Изплува истината за истерията в засегнатото от чума село Шарково

Изплува истината за истерията в засегнатото от чума село Шарково! Фактите са стряскащи!

Въпреки, че страстите взеха се успокоиха и медиите млъкнаха по темата Шарково, излизам с моите заключения относно истерията, която обзе народонаселението и разбиването на няколко мита, които се тиражират в мрежата.

Предварително заявявам, че не съм специалист и експерт, но следя темата и просто си подбирам източниците, които чета и на базата им сформирах следното мнение:

Чумата в ШарковоМит 1. Заразата е дошла от обувка на имигрант – Лъжа! Заразата е дошла от нелегална търговия с животни от Турция

Мит 2. Няма такава болест или ако има тя е в Африка. Лъжа! На картата виждате огнищата на опасни вируси в Турция, в червено е чумата за която говорим.

Мит 3. Обезщетенията са на стойност 40 лева или друга подобна сума. Лъжа! Обезщетенията започват от 190 лева, като средната стойност е 240 лева, според пазарната цена в момента на получаване на средствата. Отделно ако някой от фермерите не иска пари, може да получи директно животни, вместо сумата.

Мит 4. Ромите ветеринари. Предимно лъжа, може да има изключение, но хората които са на снимките не са ветеринари, а гробокопачи и хората, които трябва да свършат черната работа като цяло.

Мит 5. Ще заселват имигранти на мястото на животните и хората, искат да изселят хората. Немски анонимен депутат го бил казал. Лъжа! Ако вярвате в това, значи сериозно трябва да направете нещо по въпроса с общата си култура относно как функционира света.

Мит 6. Ама Баба Ванга го предсказа. Лъжа! Когато бях на 16 бях много впечатлен от нещата, които пишеха за баба Ванга и си купих книгите на племеницата й, където са описани всичките й предсказания. Дали изобщо има такива е повод за друга тема и няма да го коментирам, но съм чел всичко и такова предсказание няма.

Мит 7. Животните не са болни, защото хората ходят без ръкавици – Лъжа! Ходят без ръкавици, защото тази чума е само по приживните животни

Мит 8. Но все пак не са болни – може би не всички са болни, но такива са превантивните мерки. Факт е, че болни от чума животни имаше

Мит 9. В чужбина това не би се случило – ЛЪЖА! Във Великобритания през 2001 година при сходна ситуация правителството на ОК евтанизира 11 милиона, повтарям, единадесет милиона животни, за да спре разпространението на вирус по селскостопанските животни.

Мит 10. Можеше да се постави карантина. Можеше. Епидемията в ОК е започнала точно след неуспех на поставена карантина и епидемията се е разпространила и се е наложило това масово евтанизиране за да се спре. Затова сега този вариант се пропуска в повечето случаи.

Мит 11. Но Турция има обща граница с Гърция, защо в Гърция не се трепят животни? Защото епидемията в Странджа не е на границата с Гърция, вижте картата.

Мит 12. Няма умрели животни от вируса. Лъжа, първите две болни животни едното е умряло, другото е оздравяло. Информацията идва от фермера, който е констатирал симптомите и чиито животни са изследвани. Линк към интервюто долу

Мит 13 Ама Пламен Пасков е ветеринар и каза, че всички ще Омрем. – Пламен Пасков е руски трол, който не пропуска възможност да защитава руските интереси в България, а в това число да плюе по ЕС, НАТО и което и да е неугодно на Русия правителство в България. Тоест всички освен БСП.

Колко е ветеринар не се знае. Съзнателно пропуснах безумните фалшиви новини, че НАТО, ЕС, рептилите, евреите и извънземните-рептили искат да ни унищожат и да превземат България, защото сме най-старата цивилизация в галактиката, а не може така. Ако съм изпуснал несъзнателно някой мит, припомнете ми и ще го дискутираме и евентуално добавя към списъка
Източници:

1. – http://www.mzh.government.bg/bg/ – сайтът на министерството на земеделието и храните
2. – Department for Environment, Food and Rural Affairs
Animal and Plant Health Agency
Advice Services – International Disease Monitoring https://assets.publishing.service.gov.uk/…/poa-pdp-ruminant…
4. Интервюто с първия фермер https://btvnovinite.bg/…/parvijat-zhivotnovad-s-evtanaziran…
Твоят коментар

About Цветан Славчев

Какво мислите?