Новините на фокус
Home » ЗА ДАМИТЕ » Икономична лятна манджичка – уж е без месо, а си облизваме пръстите до един!
Икономична лятна манджичка - уж е без месо а си облизваме пръстите до един!

Икономична лятна манджичка – уж е без месо, а си облизваме пръстите до един!

Пригответе икономично, постно ястие, което е по-вкусно дори от месото. Много е апетитно и след като го опитате веднъж, със сигурност ще го правите често.

Възползвайте се от сезона на патладжана и си го пригответе сами, няма да съжалявате. Ето какво ви трябва за тази Икономична лятна манджичка с патладжани:

Лятна манджичка с патладжани

Продукти: 

  • 1 голям патладжан
  • 2 супени лъжици олио
  • 1 или 1/2 глава чесън (или на вкус)
  • 5 средно големи домата
  • сол
  • 2 люти чушки
  • малко вода

Приготвяне: 

Обелете патладжана и го нарежете на филийки с дебелина около 1,5 см. Посолете ги от двете страни и ги оставете да починат 10 минути, докато си пуснат сока.

патладжани филийки

Потупайте ги добре с хартиена кърпа, за да попиете течността от тях. В тигана (1 см) се налива малко олио и се загрява на умерена температура. Запържете парчетата патладжан до приятен златист цвят.

пържен патладжан

Подредете ги върху хартиена кърпа, за да се отцеди излишната мазнина и оставете настрана. Загрейте зехтина на умерено ниска температура, след което изсипете обелените скилидки чесън и ги запържете на тих огън, докато порозовеят.

пържени патладжани

чесън в зехтин

През това време измийте и нарежете доматите на колелца с дебелина колкото патладжаните. Наредете ги в тигана върху чесъна, добавете лютите чушки, след което разбъркайте малко. Овкусяваме и добавяме подправки на вкус.

домати на тиган

манджа с домати

Покрийте и гответе 5 минути под капак. След това обърнете доматите да се запържат от другата страна, след което отново покрийте и гответе следващите 5 минути на умерена температура.

След това добавете предварително запържените парчета патладжан, долейте малко вода и гответе още няколко минути, докато се смесят вкусовете. Ястието ви е готово и можете да го сервирате.

манджа с патладжани

икономична манджа с патладжани

Твоят коментар

About Натали Славчева

Какво мислите?