„Имах най-добрата майка на света: Тогава в чантата й намерих най-големия от всички ужаси – така започна семейният ни ад“

Imah nai dobrata maika na sveta

„Животът на майка ми беше всичко друго, но не и обикновен. Тя ме е родила едва на 16 години и стана майка.

С баща ми се разделили, когато съм била на 2 години и така станала самотна майка.“

„И тогава, на 19-годишна възраст, майка ми разбра, че има болестта на Крон, което я караше да страда от силна болка, умора и депресия. За съжаление, няма лек за това състояние. Животът й беше толкова труден, че имаше няколко операции, но накрая все пак трябваше да се задоволи с постоянна илеостома, хирургично създаден отвор в тънките черва, илеум“, спомня си Тифани Париш (35) от Тексас.

майка и дъщеря

„След това, през 1995 г., майка ми се омъжи за мъжа, който стана мой втори баща. Бракът им беше всичко друго, но не и красив. Те бяха вербално агресивни един към друг и постоянно се караха за най-незначителни дреболии. През цялото това време мама се бореше с хроничното си заболяване, което я остави с критично ниско самочувствие. Имаше огромно наднормено тегло, от което не можеше да се отърве. Заради всичко това изпадна в тежка депресия и след девет години брак се разведе.

майка и дъщеря забава

Едва тогава тя за първи път изпита свободата, тъй като е майка от 16-годишна. Едва когато остарях, тя започна да се „мотае“ и да излиза. Отначало беше веднъж седмично, после все по-често. Започна и да се „топи“. Тя свали около 50 килограма за по-малко от година. Обвиняваше болестта си за всичко, но всъщност се случваше нещо много по-ужасно.

Един ден, докато бяхме в магазина, намерих кокаин в чантата й. Тя го бе скрила в кутия за лекарства, заедно с бръснач и сламка. Когато й казах какво бях видяла, тя отрече всичко и обвини всички останали за това, което има в чантата й. Тогава бях в началното училище и разказах на баба ми и леля ми какво се случва. Всички бяхме притеснени, нямаше я по цели нощи, не вдигаше телефона, а сега и това. Тя никога не пропускаше нито една от моите родителско-учителски конференции или игри, редовно беше доброволец в приютите за бездомни и беше безкрайно безкористна.

семейна снимка

След много приказки, спорове и убеждаване майка ми най-накрая призна, че употребява кокаин. Тя ни каза, че се опитва да облекчи хроничната си болка с него. С течение на времето тя стана пълна наркоманка. Тя се обърна към метамфетамин, защото стандартните болкоуспокояващи вече не й действаха.

дъщеря и майка

Борбата беше тежка и яростна. Майка ми се опита да се самоубие 13 пъти в рамките на 10 години. Когато опита за първи път, разбрахме в какви проблеми е била, по-големи, отколкото можехме да си представим. Изпратихме я в рехабилитационна клиника, но бяхме бедни, така че не можехме да си позволим да я накараме да завърши програмата. Ние отчаяно искахме да й помогнем и тя отчаяно се нуждаеше от помощ, но парите бяха проблем, който ни убиваше повече. Тя се върна към наркотиците и всеки път ставаше все по-зле.

Скоро тя започна да краде от нас. Бижутата на баба ми, нейните собствени… продаде всичко. Тя стана параноична, мислейки, че всички сме срещу нея. Мислеше, че хората я преследват.

жени семейство

Най-накрая цялото семейство се намеси и всички събрахме парите, за да я изпратим в рехабилитационен център в Мисисипи за половин година. Тя самата искаше да завърши курса по консултиране, за да може да помага на други като нея.

Въпреки това, две седмици след като се върна у дома, отново започна да се дрога, краде и лъже. И в този период, докато се борехме да не влиза в затвора, а да бъде под домашен арест, тя се омъжи за дилъра си. Тя беше на 47, той на около 70. По-стар и от родителите й . Тя се надяваше, че като семейна жена ще избегне наказанието. Те обаче я пратиха в затвора за 18 месеца.

Преди да замине да излежи присъдата си, тя живееше с новия си съпруг, който я малтретираше и биеше. Но й даваше и наркотици. Затова се омъжи за него.

Излежа 18 месеца, върна се у дома и два часа след затвора отново взе наркотици. Тя ни каза да не я взимаме, защото новият й мъж ще я вземе и ние веднага разбрахме за какво говори. Бяхме разочаровани от нея.

история майка и дъщеря

Вечерта преди да се самоубие полицаи отишли ​​в къщата на съпруга й заради сигнал за домашно насилие. След като си тръгнали, тя се обадила на леля ми, звучейки много уплашена и й казала, че съпругът й отново се опитва да я вкара в затвора. Тя се заключила в банята и извикала семейството си за помощ.

На сутринта майка ми е намерена мъртва на пода в банята на съпруга й. В тялото й имало метамфетамин и смъртоносна доза сънотворни. Бях объркана, наранена и ядосана. Мислех, че е егоист. Днес разбирам по-добре.

Хората, които сами отнемат живота си, не са егоисти. Водят битки, които ние не виждаме. Майка ми се самоуби, защото не можеше да се бори повече. Кой знае от кога е знаела, че битката е загубена и ние не можем да й помогнем. Тя не е извършила грях. Библията никъде не казва, че това е грях. Единственият грях, който можете да извършите, е да не помогнете на онези, на които можете.

Запомнете, дори когато мислите, че сте сами – не сте. Протегнете ръка, помолете за помощ и ще я получите.

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "„Имах най-добрата майка на света: Тогава в чантата й намерих най-големия от всички ужаси – така започна семейният ни ад“"

Какво мислите?