Новините на фокус
Home » ЗА ДАМИТЕ » Имах 3 банана и пакетче пудинг – раз-два-три и за 10 минути спретнах торта-чудо!
Имах 3 банана и пакетче пудинг - раз-два-три и за 10 минути спретнах торта-чудо!

Имах 3 банана и пакетче пудинг – раз-два-три и за 10 минути спретнах торта-чудо!

Бананова торта с бисквити и шоколад, всеки ще поиска още едно парче, дори и тези на диета. Вкусът е просто неустоим, всяка хапка е наслада, не можете да се сдържите…

От нас рецептата, от вас – изпълнението! Най-вероятно вече имате продуктите у дома си, особено след голямото запасяване покрай новогодишните празници. Затова запретнете ръкави и да започваме – Бисквитена торта за 10 минути с банани и шоколад:

Бананова торта с бисквити и шоколад

Необходими продукти: 

2-3 банана

250 гр. смлени бисквити (маслени или по избор)

80 гр. разтопен шоколад

400 мл прясно мляко

20 гр. шоколадов пудинг на прах

2 с. л. захар

Отгоре тортата се украсява със смлени бисквити, орехи или кокос, може и по ваш вкус

Начин на приготвяне: 

Изберете три средно големи банана или два по-големи. Трябва да са добре узрели, тоест кората да е с възможно най-много тъмни петна. Тези банани са най-меките и сладки. Обелете ги, сложете ги в по-дълбока купа и ги намачкайте с вилица.

намачкани банани

След като направите банановото пюре, към него добавете 250 г смлени маслени или други бисквити. Разтопете 80 г шоколад за готвене или черен шоколад с висок процент какао на слаб огън в тенджера или касерола. Оставете малко да се охлади, след което го добавете към сместа, докато е течен.

бисквити с шоколад

Разбъркайте първо с лъжица, а след това омесете добре сместа с ръка, за да се изравнят съставките. Трябва да се получи рохкава смес с консистенцията на мокър пясък, но все пак компактна и не ронеща се. Накрая сместа трябва да се оформя лесно под пръстите.

бисквитена смес

бисквитено тесто

Разделете сместа на 8 приблизително равни части, като от всяка оформете топка. Подредете топчетата в правоъгълна форма или средно голяма тава за печене. В зависимост от големината на формата и желанието може да направите повече или по-малко топчета.

бисквитени топки

Оставете тавата с топките тесто настрана, докато приготвите шоколадовия пудинг. Сложете 400 мл мляко в тенджера, добавете 30 г пудинг с вкус на шоколад (едно пакетче), 2 супени лъжици захар (достатъчни са за това количество, но можете да регулирате количеството захар).

пудинг шоколад

Разбъркайте с бъркалка, докато сместа стане гладка, без бучки. Сложете тенджерата на огъня и при непрекъснато бъркане сварете пудинга. Варете го на умерена температура и внимавайте да не загори. Бъркайте докато се сгъсти.

Изсипете сварения пудинг (още горещ) равномерно върху топките банан и бисквити.

пудинг торта

Разклатете малко формата, за да се разпредели пудингът равномерно, след което отгоре всяка топка поръсете със смлени лешници/бисквити/орехи/кокос или каквото ви харесва.

бисквитени топчета с пудинг

За украса можете да използвате и бита сметана, парченца шоколад, парченца банан, спираловидни стърготини от шоколад или нещо подобно. Оставете тортата в хладилника за 10 минути да се охлади, след което сервирайте.

бисквитена торта с пудинг

бисквитена торта на топчета

 
Твоят коментар

About Натали Славчева

Какво мислите?