Новините на фокус
Home » КЛЮКАРНИК » Иракчанин смая шеф Манчев, накара го да си записва
Иракчанин смая шеф Манчев накара го да си записва

Иракчанин смая шеф Манчев, накара го да си записва

Журналист по професия, но кулинар по душа. Иракският репортер Мохамед Халаф изуми гостите си и самия шеф Иван Манчев с трапезата, която приготви в „Черешката на тортата“ по Нова телевизия. Той претвори корените си във вечеря.

Мохамед посрещна гостите в уютния си дом с богато меню от арабски специалитети. На трапезата имаше три вида хляб, два вида салати, разядка с тиквички, тахан и бадеми и още една с цедено кисело мляко, джоджен и зехтин.

Основните ястия също бяха няколко: пълнени заленчуци – лук, краставици, камби, чушки, тиквички и патладжани, второто беше пилешко филе със сушени кайсии и бадеми, а третото – печена риба. Десертът – бъдат дюли с арабски каймак.

„След малко ще взема един лист и една химикалка да си записвам. Салатата ви се получи по най-добрия начин“, възкликна Манчев, с което не скри симпатиите си към Халаф.

Гости на журналиста бяха бизнесдамата Бояна Шарлопова, социологът Мира Радева, артистичната Магдалена Исионова-Маги и дипломатът Милен Керемедчиев. Всички те бяха толкова доволни от храната, че дори се стигна дотам да си искат и за вкъщи.

„Аз ще си взема от баклавичките в салфетка за утре сутрин“, изпусна се Мира Радева.

Халаф, който е роден на брега на река Тигър, вече 45 живее в България. Един от най-компетентните анализатори на Близкия Изток спечели пълните 40 точки като готвач в първата вечер от седмицата.

Твоят коментар

About Натали Славчева

Какво мислите?