Горещи новини

Искам депутат да изкара 3 месеца с моята пенсия

Izpoved na pensionerka

Вярно ли е, че на минимални пенсии са възрастни хора без трудов стаж или които са били без осигуровки? Не знам, затова питам.

Чопля този въпрос, защото пенсионерите са над 2 милиона и затова ги разделят, за да ги владеят. Ами тези, които с 20-30-50 лева минават прага на бедност? Те богати ли са?

Възрастните с право се бунтуват. Пенсионерите, останали без добавки за Великден, питат: Вижте заплатите в НС!

Скъпите ни депутати, дето не спират да се обиждат грозно с епитети, да се карат за глупости, да се мерят кой е по-велик, прибират около 10 бона заплата. И явно въобще не ги интересува дереджето на най-уязвимите хора в държавата – бедните и болни пенсионери.

Колко години минаха и масовите пенсии са все така мизерни спрямо космическите цени. И зададат ли се избори, хоп някаква врътка измислят да ухажват възрастния електорат кампанийно. Че пак да вкараме същите муцуни в парламента, които да продължат да разиграват циркове, без никаква мисъл да бъдат полезни на хората.

Два милиона пенсионери сме голяма сила. С ума си ли сме, че бездействаме? Като сме вече възрастни и не можем да се вдигнем масово на протест, поне да протестираме на изборите на 9 юни. Докога ще търпим цинизма към нас – да бъдем оставени да мизерстваме, да си броим стотинките и да избираме между храна и лекарства.

Искам един депутат да изкара три месеца с моята пенсия и да го видим как ще оцелее. Не помня откога не съм яла месо и кашкавал, че дори и кренвирши рядко купувам. Сиренето е по-скъпо от месото и него вече рядко купувам.

Зеленчуците и плодовете също станаха недостъпни. А пия куп лекарства, имам да плащам сметки за парно, ток и вода. Цял живот съм работила съвестно и за какво – накрая да се чудя как да връзвам двата края и от кое да се лиша.

Д. Велчева

Твоят коментар

Be the first to comment on "Искам депутат да изкара 3 месеца с моята пенсия"

Какво мислите?