Новините на фокус
Home » KO4 STORY » Историята, която разплака всички: Варненец благодари от сърце на шофьор от градския транспорт
Варненец благодари от сърце на шофьор от градския

Историята, която разплака всички: Варненец благодари от сърце на шофьор от градския транспорт

Затрогваща коледна история споделиха варненци пред „Петел“. Пътник от градския транспорт на име Стефан П. изказва най-дълбока благодарност към шофьора Ивайло Гатев.  

Причината е случка в автобус по линия 22. Ситуацията се разиграва на 22 декември около 10 часа сутринта.  Във въпросния ден автобусът спира на Катедралата, преди да продължи към ЖП Гара – Варна. Пътникът, който е на 68 години, слиза от автобуса, но изпуска портфейла си, пълен с документи и 630 лева. Парите били работно възнаграждение за него и колегата му от службата им като охрана.

В същото време пътничка слиза зад господина, но вижда изпуснатия от него портфейл и се връща, разказват очевидци. Жената взела изгубената вещ и тръгнала да излиза от превозното средство. В този момент шофьорът Ивайло Гатев, който следял за затварянето на вратите, разбрал, че нещо се случва. Станал и отишъл да провери какво отнася пътничката.

Започнал разговор между двамата. Шофьорът поискал да вземе изгубеното портмоне и да го предаде официално на собственика му. Жената, обаче не искала да го даде. Обяснила, че ще настигне собственика. И така спорът продължил известно време с добър, но упорит тон, като станало ясно, че всеки от двамата няма доверие дали другият ще предаде каквото трябва на точното място.

Накрая шофьорът надделял с аргументацията, че е публично откриваем чрез номера на автобуса и взел портмонето.

Предал го в диспечерския пункт, откъдето издирили собственика по данните в пътната му карта. В същото време изгубилият портфейла мъж преживявал толкова тежко загубата на парите си и тези на колегата, че си мислел как го чака най-лош край. Не можел да понесе случилото се. Връщането на парите го направило изключително щастлив, споделя той самият и изказва най-дълбоката си благодарност към Ивайло Гатев за адекватната реакция и предприетите мерки.

Ивайло Гатев е известен не само като шофьор на варненски автобуси.

Той е баща на Християн Гатев, ученикът с нарушено зрение, за когото българите не веднъж събираха пари за лечение в чужбина. Към момента лечението е прекратено, тъй като клиниката е повишила цените, споделя бащата. Момчето вече е един от най-добрите възпитаници на специализираното училище в квартал „Аспарухово“ във Варна. Засега обаче различава само светлината от тъмнината, така както е от самото начало на живота си. Въпреки това семейството е несломимо и продължава да подкрепя Хриси.

„Знам какво значение имат парите за всеки човек, който се нуждае от тях. Знам го заради сина си“, сподели пред „Петел“ шофьорът Ивайло Гатев.

Твоят коментар

About Тодор Тодоров

Какво мислите?