Home » ЗА ДАМИТЕ » Йорданка Христова мина на „зелена диета“ преди юбилея
Йорданка Христова мина на „зелена диета“ преди юбилея

Йорданка Христова мина на „зелена диета“ преди юбилея

През септември обичаната естрадна звезда Йорданка Христова ще отпразнува 80-годишен юбилей с грандиозен концерт за всички свои почитатели в Зала 1 на НДК.

За събитието тя се готви още от пролетта, а наскоро е влязла и в хранителен режим, за да блесне на сцената в перфектна форма.

Певицата винаги е изглеждала зашеметяващо и често младоликата ѝ визия става повод за завист от страна на нейни колежки, които дори и с помощта на пластичната хирургия не могат да се похвалят с опъната кожа и перфектна фигура, каквито Данчето има.

Според нея дължала виталността си на добрите гени, които наследила от родителите си, но и на здравословния начин на живот, който от десетилетия е нейн приоритет. Естрадната легенда разкрива, че когато има необходимост да свали няколко килограма и да влезе бързо във форма, се доверява на „зелената диета“, която сама е измислила за себе си. Христова не е почитател на радикалните подходи и не е привърженик на глада и самобичуването на организма, а на баланса в храненето.

В момента тя спазвала режим, в който хапвала основно зелени храни. Зеле, краставици, тиквички, спанак и броколи са сред най-добрите приятели на естрадната изпълнителка. Част от тях си набавяла дори от собствения си двор на вилата си в Царево, където заминала още в началото на лятото, за да релаксира край морето. Певицата споделя, че си позволявала и месо, но само на обяд, чисто и по малко. Мазните меса избягвала от години от здравословна гледна точка.

Йорданка Христова спазва и някои други правила, които ѝ помагат да бъде в топформа. Певицата не се храни вечер, пие много вода и не прекалява с нищо. Неизменна част от нейното ежедневие е и пиенето на чай, като любим ѝ е мурсалският, който си купувала от Родопите. Всеизвестно е, че звездата на българската естрада е физически активна и практикува йога от дълги години. Дори на 80 тя не пропускала нито ден, в който да не направи поне кратко разтягане за 10-20 минути.

Твоят коментар

About Натали Славчева

Какво мислите?