Новините на фокус
Home » СВЯТ » Какви са тайните на диетата и тренировките на Лионел Меси?
Какви са тайните на диетата и тренировките на Лионел Меси?

Какви са тайните на диетата и тренировките на Лионел Меси?

Талисманът в Барселона се е слави със своите звездни умения и невероятни способности, но как поддържа формата си?

Меси все още е един от най-великите играчи, които са оставили своето име върху футболното игрище на световния футбол. Изглежда, че суперзвездата в Барселона става по-добър всеки сезон, опровергавайки очакванията, които естествено идват с остаряването.

Източник: Pixabay

https://pixabay.com/photos/lionel-messi-barcelona-2017-2008448/

Въпреки че скоро влезе в тридесетата си година, Меси изглежда по-добре от всякога. Каква е тайната на неговите футболни способности и колко от тях се свеждат до режима му на хранене и тренировки, ще разберете, ако продължите да четете.

Как тренира Лионел Меси?

Меси не е толкова по фитнес, колкото бившият му съперник в Ла Лига Кристиано Роналдо, който е известен с строгия си режим на упражнения. Но все пак трябва да спазва редовен план за тренировки под наблюдението на своите треньори.

Тренировките на аржентинеца са фокусирани върху увеличаване на върху линейната му скорост. За да изгради скоростта си, планът му е разделена на различни етапи, които съдържат няколко упражнения. Това е и причината испанският играч да е в топ форма, футболните експерти оценяват високо играта му за националния тийм като предвиждат, че футболните залагания за националният тийм на Испания в Евро 2020 ще бъдат 9.00 за краен победител.

От гледна точка на основното движение, той практикува прескачане на препятствия, както и разделени клякания, за да укрепи мускулите връзки на краката си, Меси използва упражненията за прескачане на стълб, прескачане на въжета и клякания.

Какво яде Лионел Меси?

Вие сте това, което ядете, така че не е чудно, че Меси е на строга диета, за да поддържа футболните си способности.

Италианският диетолог Джулиано Позер направи революция в диетата на аржентинския интернационал, след като работи с него през 2014 г. Той определи пет основни стълба в хранителния му режим – вода, зехтин, пълнозърнести храни, пресни плодове и пресни зеленчуци.

„Също много добри са ядките и семената“, обясни Позер и също така посъветва клиента си да намали захарта.

„[Захарта] е много лоша за мускулите. Колкото по-далеч стоите от захарите, толкова по-добре“, продължи той. „Рафинираните брашна също са голям проблем, тъй като в наши дни е трудно да се намери незамърсена пшеница.“

Подобно на много диетолози, работещи със спортисти, той съветва да се намали прекомерната консумация на месо – нещо твърде често срещано в Южна Америка и Испания. „Количеството месо, което обикновено се яде от аржентинците и уругвайците, е твърде голямо,  а то е тежка и много  трудно смилаема храна“, каза той.

„Любимата рецепта“ на Меси е печено пиле с кореноплодни зеленчуци. Клубът на Барселона сподели рецептата с привърженици си на официалния си уебсайт. Съставките са следните:

Източник: Pixabay

https://pixabay.com/photos/food-chicken-kitchen-cooking-2931447/

30 гр. зехтин
Сол
Четири смачкани чеснови скилидки
Една глава лук
Една връзка с  моркови
Една глава праз
700-800 гр. картофи
Четири пилешки бутчета
Прясна мащерка

Инструкциите за готвене на любимото ястие на Меси с помощта са прости: Предварително загрейте фурната до 200 градуса по Целзий, добавете олио и сол в тава за печене, след което добавете нарязани зеленчуци и пилешко месо. След като се приготви, печете 45 минути на 190 градуса.

Ако спазвате хранителният режим на Меси и предписанието от диеталога му, можете да подобрите значително качеството на вашия живот. Успех.

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*