Как да изберем правилния размер бебешки дрехи?

Как да изберем правилния размер бебешки дрехи?

Изборът на бебешки дрехи с подходящ размер може да бъде труден, тъй като бебетата растат изключително бързо. Един от начините да се уверим, че ще сме точни в избора си, е да измерим височината и теглото на бебето си и да използваме тази информация, за да се ориентираме правилно в таблиците с размери, когато пазаруваме.

Друг метод е да използваме приблизително диапазона на възрастта и теглото, посочен върху дрешките като груб ориентир, но винаги трябва да се ръководим по-скоро от мерките, а не от възрастта.

Защо е важно да изберем правилния размер бебешки дрехи?

Изборът на подходящ размер е важен, поради няколко основни причини:

  1. Удобство – правилно прилягащите модели дават възможност на новородените да се движат свободно. Освен това, предотвратяват протриване и осигуряват удобство.
  2. Безопасност – твърде тесните или твърде свободните модели могат да представляват опасност от спъване или задушаване при движение.
  3. Растеж – бебетата растат бързо, затова е важно облеклото им да е с правилната номерация. Това ще им осигури достатъчно място за растеж.
  4. Развитие – неподходящите размери могат да ограничат движението на малките и да повлияят върху физическото и емоционалното им развитие.
  5. Етика – подходящият размер на облеклото изглежда по-добре и създава по-изчистен външен вид, както при момчетата, така и при момичетата. Това е от значение, ако плануваме фотосесия или ще присъстваме на специално събитие.

Какво да вземем предвид при избора на размер бебешки дрехи?

Важно е да се уверим, че малките имат достатъчно място за движение. По-добре да избягваме тесни колани, деколтета и ръкави, които могат да бъдат доста неудобни. Няма проблем, ако облеклото им ни се струва малко голямо, защото  малките ще го напаснат съвсем скоро. Като цяло, изборът на бебешки дрехи е важен за осигуряване на комфорта, безопасността, растежа, развитието и външния вид на бебето.

Ако предпочитаме да пазаруваме онлайн, нека вземем предвид, че в интернет има много бебешки нискокачествени продукти. За да сме спокойни в избора си, по-добре да заложим на сигурни онлайн магазини, като Kidsfashion.bg, където ще открием невероятни модели на страхотни цени.

Как да предпазим бебешките дрехи от свиване при пране?

За да ги предпазим и да избегнем деформиране, е препоръчително да ги перем на опоменатите на етикета температури, като след това избягваме използването на гореща сушилня. Важен е и изборът на щадяща програма с центрофуга и мек перилен препарат, специално създаден за деликатната материя  ичувствителна бебешка кожа.

Освен това, е желателно  да избягваме претоварването на пералната машина, защото това може да доведе до триене на дрехите една в друга и по-некачественото изпиране на замърсяванията по тях. Сушенето на въздух или в сушилня на ниска температура е добра алтернатива. Вземем ли тези мерки ще успеем да предпазим дрехите на бебето от свиване и щв ги запазим в страхотен вид за дълго време.

Твоят коментар

Be the first to comment on "Как да изберем правилния размер бебешки дрехи?"

Какво мислите?