Новините на фокус
Home » ЗА ДАМИТЕ » Как да организираме коктейл за лятна сватба през 2021?
Как да организираме коктейл за лятна сватба през 2021?

Как да организираме коктейл за лятна сватба през 2021?

Лятото е един от най-предпочитаните сезони за организиране на сватбено тържество и именно тогава по-голяма част от сватбите се провеждат на открито (а ако сте късметлии и близо до морето).

Всеки, който е бил на сватба, знае колко продължителен и изморителен е този ден. Официалните церемонии започват по обяд, а докато дойде време за вечеря вече всички са гладни.

И тук идва ролята на сватбения коктейл. В тази статия ще споделим практични съвети и насоки, събрани от компании с опит в организирането на подобни събития. Ако ви предстои сватба или просто си мечтаете за големия ден, със сигурност тук ще откриете полезна и приложима информация.

Изберете най-подходящото място и време за коктейла

Всичко започва с това вие и вашият партньор да помислите как искате да протече вашата сватба. В общия случай сватбения ден започва с ритуалите около посрещането на кумовете, краденето на булката и подписването в ритуална зала.

Често младоженците поднасят кетъринг хапки при идването на гостите в дома, но практиката сочи, че в по-голяма част от случаите храната остава недокосната и повече гости нямат достъп до нея или не я виждат, заети с вълненията покрай събитието.

В повечето случаи след ритуала се предвижда по-дълго време, в което гостите да стигнат до локацията (хотел, ресторант, поляна), на която ще се проведе сватбената вечеря. Това е и моментът, в който младоженците се оттеглят или за да си починат, или за да участват в сватбена фотосесия.

Съветваме ви да организирате вашия сватбен коктейл именно в тази пауза – докато гостите се събират, чекират в хотела или чакат младоженците да пристигнат.

Помислете за менюто, което да бъде поднесено

Със сигурност идеята на кетъринга за сватбени коктейли не е да нахрани вашите гости, така че те да не опитат от сватбената вечеря след това. С кетъринг хапките по-скоро показвате уважение към вашите гости, давате им възможност да поговорят и да се поопознаят с другите поканени на специалния ден и… залъгвате глада им.

Затова когато избирате какви хапки да включите в кетъринг коктейла, се фокусирайте върху по-леки такива, без пикантни или мазни съставки. Мини салати капрезе, хапки с пушена сьомга и черен хайвер, плодови шишчета…изборът наистина е огромен!

Поднесете няколко вида сладки и солени предложения, както и подходящи напитки, с които да предразположите гостите за предстоящото парти. Ако и вие се включите в сватбения коктейл, не пропускайте възможността да похапнете нещо, да запознаете вашите близки с тези на половинката ви и разбира се, да се снимате с всички гости.

Не забравяйте за кетъринг оборудването

Според избора на локация за провеждане на сватбеното ви тържество, зависи дали ще имате нужда от кетъринг оборудване, или не. Ако сами организирате сватбата си на открито и искате по-скоро семпло празненство само с приятели, то не забравяйте да помислите за необходимото кетъринг оборудване.

Столове, маси, прибори – компаниите вече предлагат богат асортимент от оборудване под наем, подходящо за специалния повод. Работата с такава компания ще ви спести много грижи, защото на едно място можете да намерите както хапването, така и оборудването.

По-добрите и опитни фирми предлагат и възможността за наемане на обслужващ персонал. По този начин ще сте сигурни, че вашите гости са обгрижени и всичко със сватбения коктейл е на ниво!

Зарадвайте най-малките и съберете сантиментални спомени

Ако очаквате много деца на сватбеното тържество, можете да ги изненадате приятно (и да зарадвате родителите им с възможността и те да хапнат). По време на сватбения коктейл отделете специално място, на което малките да се отдадат на кетъринг работилничка.

Нека сами да сглобят здравословен бургер, да направят мини пица или малинова лимонада. С правилните съставки и човек, който да наглежда децата, може да сте сигурни, че те са в добри ръце!

Разбира се, по време на коктейла може да има забавления и за по-големите. Направете специална бар зона, в която всеки да може да направи любим летен коктейл или съберете най-любимите спомени на вашите близки, свързани с вас и вашия партньор.

Как да стане това? Покрай мястото на коктейла, поставете голяма кутия, празни картончета, писалки и…инструкция! Нека всеки, който иска, да напише любима случка, която сте преживели заедно. Така по време на сватбената церемония можете да изтеглите на случаен принцип няколко истории или да ги съберете в специален албум след сватбения ден.

Възможностите са много, а всички те ще ви направят още по-близки с вашето семейство и приятели!

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*