Home » KO4 STORY » Как да ускорим интернета, без да плащаме повече: 5 работещи трика
Как да ускорим интернета без да плащаме повече: 5 работещи трика

Как да ускорим интернета, без да плащаме повече: 5 работещи трика

В характеристиките на рутера се твърдеше, че покрива голяма площ.

Защо тогава нямам интернет в кухнята у дома? Знам, че не съм единствената с този проблем. Момичетата от работа казаха, че имат добър Wi-Fi само в една стая! Познато ли ви звучи? Днес ще ви кажем как да усилите интернет без допълнителни разходи.

Няма нужда да купувате друг рутер или да преминавате към нов тарифен план. Можете да ускорите домашния си интернет  за няколко минути. Важно е да разберете как работи един рутер, за да го оптимизирате. Споделям някои полезни съвети, които определено ще помогнат!

домашен рутер

Местоположение на рутера

Най-добре е да поставите рутера в центъра на вашия апартамент. Тогава интернет ще бъде равномерно разпределен навсякъде. Не поставяйте рутера в далечния ъгъл, в противен случай ще споделяте интернет със съседите, а не с домакинството си.

Повдигнете рутера

Тук важи същата логика, както в предишния съвет. Рутер, разположен на пода, дава интернет на вашите съседи отдолу. Затова вдигнете рутера по-високо до тавана за по-силен сигнал!

сигнал рутер

Отстранете техниката

Защитете вашия рутер далеч от технологиите. Компютърът и телевизорът намаляват мощността на интернет. Ако е възможно, поставете рутера далеч от тези уреди, така че да не „крадат“ от интернета ви.

Завъртете антените

Най-добре е едната антена да се монтира хоризонтално, а другата вертикално. Така рутерът перфектно ще излъчва интернет. Във всеки случай можете да си поиграете с антените, за да намерите оптималното им местоположение.

Карта на сигнала

Можете да изтеглите специално приложение на телефона си, което ще покаже разпространението на сигнала в целия апартамент. Проверете къде е най-добре да поставите рутера в апартамента, така че да има интернет във всеки ъгъл.

рутер антени

С тези прости трикове можете да позиционирате своя рутер по такъв начин, че да получите добър сигнал в целия апартамент. И не си помисляйте да купувате нов рутер! Дори и най-евтините рутери са добри за един апартамент, просто трябва да ги инсталирате правилно.

А вие доволни ли сте от интернета вкъщи?

Твоят коментар

About Натали Славчева

Какво мислите?