Новините на фокус
Home » KO4 STORY » Как преминава първата брачна нощ при мюсюлманите
първата брачна нощ при мюсюлманите

Как преминава първата брачна нощ при мюсюлманите

Първата брачна нощ сред мюсюлманите е короната на сватбената церемония – никях, когато младоженците най-накрая остават tête-à-tête, научи КОЧ.  Но преди да влязат в интимност, те трябва да се съобразят с редица традиционни правила на шериата, които поставят основата за благотворителен, безоблачен и проспериращ семеен живот.

Спалнята

Веднъж озовали се в спалнята, където е приготвено любовно легло от спално бельо, донесено от булката като зестра, младите трябва да се уверят, че в стаята няма непознати и животни.

Освен това си струва да проверят дали в нея няма и Свещения Коран, който трябва или да бъде изнесен, или покрит с кърпа. За да създадат най-романтична атмосфера, осветлението в спалнята е приглушено.

Молитва

За да бъде успешен съвместният живот и техният съюз, увенчан с раждането на деца, съпругът, оставен насаме с вярващите, на първо място, трябва да прочете молитвената молба (дуа). Като изрече свещената фраза „Бисмила“ и сложи ръка на челото на жена си, той е длъжен да каже следните думи: „О, Аллах! Моля Те за нейното добро и доброто на нейната природа. И аз прибягвам до Твоята закрила от нейното зло и от злото на нейната природа ”(Абу Давуд, Никия, 46).

След това младоженците трябва да извършат обща молитва от две части и, насочвайки мислите си към Създателя, да го помолят: „Аллах, благослови ме в отношенията със съпругата ми (съпруга) и нея (него) в отношенията с мен. О, Аллах, утвърди добро между нас и когато се разделим, раздели ни любезно! ” В същото време мъжът води жена си, което символизира нейното смирение и послушание.

Смята се, че молитвата има успокояващ психологически ефект върху младоженците, като им помага да се справят с естественото вълнение на интимността.

И точно преди интимната връзка, мъжете се съветват да прочетат дуа: „О, Аллах, те са отдали Сатана от нас и са дали Сатана от детето, което ще ни дадеш!“ (Aл-Бухари).

Разговори

Тъй като в исляма не е забранено да се прави сватба между непозната булка и младоженец, в първата брачна нощ те имат възможност за законно забавление. Оставени сами, те могат да проведат въвеждащ разговор и ако момичето е неспособно да преодолее ограниченията пред непознат мъж, не е готово за интимност, според Корана, брачната нощ трябва да бъде отложена за известно време, така че младоженците да свикнат един с друг.

Мъж и жена

Според закона на шериата, мъжът в първата брачна нощ трябва да бъде възможно най-деликатен и нежен с избраницата си, за да спечели благоволението й и да помогне да му се довери. Той трябва да я заобикаля с нежност и грижа, за да смекчи нейния смут. А жената от своя страна не трябва да проявява студенина и безразличие към съпруга си. Само добра причина – лошото здраве, физиологичен цикъл или скорошно запознанство със съпруга, може да оправдае забавяне на интимността.

Честта на девойката

В някои мюсюлмански страни е практика противно на Корана да се стои до вратата на спалнята, за да се получи уверение, че булката е невинна. Този неправилен навик, както и традицията да се показва чаршаф със следи от девическа чест, нарушава ислямския етикет еднакво и не се съобразява с шериата.

Всичко, свързано с въпроси, свързани с неприкосновеността на момичето, е лична работа на младите и само съпругът може да взема решения по отношение на съдбата й, в случай, че разкрие факта, че тя има предбрачна връзка. В най-добрия случай съпругът ще прости на съпругата и няма да разкаже на никого за случилото се, в най-лошия случай тя ще бъде върната в родителския дом със срам.

Ако в първата съпружеска нощ булката се окаже целомъдрена, тогава мъжът ще трябва да споделя леглото с нея през следващите седем дни.

Къпане

След интимността младоженците се препоръчват да извършват ритуално пълно измиване на тялото, наречено „gusl“. Ако младоженците не са имали време да се изкъпят преди лягане, те трябва да направят това преди да прочетат сутрешната молитва.

Източник: За Жената

Твоят коментар

About Ивана Александрова

Какво мислите?